Potentielle voksenlærlinge er i undersøgelsen defineret som målgruppen for voksenlærlingeordningen og består af ufaglærte ledige, faglærte ledige med mindst 6 måneders ledighed og ufaglærte beskæftigede.

DOWNLOAD og læs undersøgelsen “Stort potentiale for flere voksenlærlinge”(PDF)

Faglærte med en forældet uddannelse er også en del af målgruppen for voksenlærlingeordningen, men indgår ikke undersøgelsen, da det er vanskeligt at opgøre en tilstrækkelig præcis størrelse af gruppen.

I undersøgelsen kan du læse om

  • Omfanget af potentielle voksenlærlinge
  • Potentielle voksenlærlinge fordelt på alder
  • Potentielle voksenlærlinge fordelt på branche
  • Potentielle voksenlærlinge fordelt på RAR-områder
  • Potentielle voksenlærlinge fordelt på a-kasse
  • Illustration af potentiale for flere faglærte
  • Mangel på arbejdskraft
  • Boks 2: Metode og fakta om særkørslen

LÆS UNDERSØGELSEN: Stort potentiale for flere voksenlærlinge (PDF)

En ordning. To vindere
Voksenlærling.nu
Flere virksomheder skal hjælpe sig selv til at få uddannet den arbejdskraft, som de har brug for, og ansætte flere voksenlærlinge- og elever.

Hverken køn eller alder bør forhindre nogen i at udleve deres uddannelsesdrømme, mener Lene Sørensen. Hun er i voksenlære som klejnsmed og hjælper gerne sønnen med at svejse hans udstødning. ”Mine børn synes det er sejt at have en mor, der kan svejse,” siger hun.

Ny kampagne skal få flere voksne til at tage en faglært uddannelse. Ved at investere i uddannelse til de tusindvis af ufaglærte og ledige faglærte vi har i Danmark, sikre vi både at de sidste inviteres med i jobfesten, og at virksomhederne får den kvalificerede arbejdskraft, som de har brug for. ” siger Ejner K. Holst, næstformand i FH.

Læs mere: www.voksenlærling.nu