Løn, nettoformuer. Mand og kvinde står på mønter, der har forskellig højde

Ny rapport gør os ikke meget klogere på løngab

VIVE’s nye rapport om det uforklarede løngab skuffer Majbrit Berlau, næstformand i FH, ”Rapporten viser nogle statistiske sammenhænge, men den gør os desværre ikke meget klogere på, hvorfor der er så stor forskel på mænd og kvinders løn”.

Pengeautomat og døgnbox og postkasse til breve

Enig med vismænd: Betydelig usikkerhed om den økonomiske situation

Formand for FH, Lizette Risgaard, er enig med vismændene i, at der er betydelig usikkerhed om de fremtidige konjunkturudsigter: ”Vismændenes prognose understreger den enorme usikkerhed, der er om udviklingen i international og dansk økonomi i øjeblikket. Det er min vurdering, at der er større risiko for, at der p.t. bliver gjort ’for lidt’ end ’for meget’ ”, siger FH-formanden.

Gaver og frokoster kan koste offentligt ansatte jobbet

Er du offentligt ansat og har kontakt til private samarbejdspartnere, skal du være meget opmærksom på arbejdspladsens regler for at modtage smågaver og frokoster fra samarbejdspartnere. Du kan blive bortvist, selv hvis din chef accepterer at modtage gaver og forplejning. Det viser en ny voldgiftssag som Fagbevægelsens Hovedorganisation har ført for Blik & Rør.

Senior med rolator krydser gaden

God og nødvendig aftale om tidlig pension

Regeringen, SF, Enhedslisten, samt Dansk Folkeparti har i nat indgået en aftale om ret til tidlig pension. ”Det er en god og nødvendig aftale, der giver dem, der har været længe på arbejdsmarkedet mulighed for at trække sig tilbage nogle år før pensionen”, siger Lizette Risgaard, formand for FH.

Mette Frederiksen åbner Folketinget 2020

Åbningstale trækker Danmark i den rigtige retning

”Statsministeren har sat kursen i den rigtige retning. Både når det gælder grøn, retfærdig omstilling, vejen ud af coronakrisen, opretholdelsen af velfærden og tidlig tilbagetrækning.”, siger Lizette Risgaard i en kommentar til statsministerens åbningstale.

Nye tal: Coronakrisen har sat strøm til digitaliseringen

Offentlige ledere har under coronakrisen i høj grad arbejdet digitalt – og mange vil gerne fortsætte. Det viser en ny undersøgelse fra FH. "Den nye digitale virkelighed har åbenlyst et kæmpe potentiale. Vi skal støtte lederne i at balancere det digitale og det mere nærværende,” siger næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Bente Sorgenfrey.

Sygeplejersker i gang med at læse. DSR er medlem af Fagbevægelsens Hovedorganisation

Danmark får klare regler om psykisk arbejdsmiljø

Nu får Danmark som ét af de første lande i Europa en bekendtgørelse om psykisk arbejdsmiljø. ”Kæmpestort! Det har fagbevægelsen kæmpet for i mange år,” siger næstformand i FH, Morten Skov Christiansen.

FH: Styrk incitamentet til forebyggelse af seksuel chikane

Den aktuelle debat vidner om, at der stadig er store problemer med seksuel chikane på det danske arbejdsmarked. Derfor foreslår FH, at der indføres et ’objektivt arbejdsgiveransvar’ i ligebehandlingsloven for at skabe et stærkere incitament hos arbejdsgiverne til at leve op til forpligtelsen om at forebygge seksuel chikane.