Pædagog hjælper barn med at få overtrækdragten af. Fagbevægelsens Hovedorganisation

OK21-forlig endelig godkendt

Overenskomstforligene for de kommunalt, regionalt og statsligt ansatte er godkendt. Forliget for det statslige område blev godkendt i går - forliget for kommuner og regioner er netop blevet godkendt her til formiddag. Sygeplejerskerne går nu videre selv efter deres nej til forliget.

Frederik: A-kasseforsøg - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Vejledning gjorde Frederik klogere på jobsøgningen

Frederik Munthe fik ét af de butiksjobs, han søgte, efter han havde fulgt et vejledningsforløb i HK A-kasse. Forløbet er en del af a-kasseforsøget, hvor en række a-kasser har eneansvaret i den første ledighedsperiode. Både medlemmer og vejledere i HK A-kasse er positive efter de første måneders erfaringer

Mand flytter noget på en sækkevogn

Førtidspension er sidste udvej

Færrest muligt skal ende på førtidspension. Det er både til gavn for den enkelte og samfundet, at flest muligt er i arbejde. ”Men nedslidte og syge skal selvfølgelig have den førtidspension, de har ret til og ikke mødes med urimelige krav og mistillid”, siger FH-næstformand Ejner K. Holst.

Byggekonstruktører på byggeplads, Ludvigsen

Sæt kul på uddannelse og opkvalificering

Virksomhederne får i overvejende grad besat deres stillinger, men rekrutteringssituationen på arbejdsmarkedet nærmer sig tiden før corona med væsentlige brancheforskelle. For at sikre virksomhederne mere kvalificeret arbejdskraft er der derfor brug for fokus på uddannelser.

Gartner_i_arbejde_ved_sø_Københavns_Kommune_Jesper_Ludvigsen_Fagbevægelsens_Hovedorgansation

A-kasserne kan formidle jobs – sådan

A-kasserne bør overtage hele ansvaret for at få ledige i job i det første halve af arbejdsløshedsperioden. Det mener Ejner K. Holst, næstformand i FH, der tæt af følger et succesfuldt forsøg, hvor en række a-kasser står for al kontakten til de ledige.

Alpha Laval varmepumpeproduktion

FH: 315 millioner kroner skal forbedre danskernes arbejdsmiljø

I dag åbner Arbejdstilsynet op for ansøgninger til en ny Arbejdsmiljøpulje, som skal forbedre det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i små private virksomheder. Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) har i flere år skubbet på for tiltag til at løfte danskernes arbejdsmiljø. ”Vi er utroligt glade for, at puljen nu er en realitet”, siger Morten Skov Christensen, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation.