Tømmeruddannelse_2019_Ludvigsen

Fyr op under uddannelseskedlerne

Vi kan formentlig snart lægge corona bag os, når det gælder dansk økonomi. Vi er der ikke helt endnu, men udviklingen går bestemt den rette vej. Beskæftigelsen stiger og ledigheden falder. Det er værd at glæde sig over.

På gangen i skolen, hvor man sidder og forbereder sig i hyggeafdelingen

Positivt, at mange unge er optaget – men brug for bedre balance

I morgen vil 67.425 unge få besked om, at de er blevet optaget på en videregående uddannelse. ”Så dejligt, at så mange er blevet optaget, men vi har brug for, at endnu flere unge søger de korte og mellemlange videregående uddannelser”, siger FH-næstformand Nanna Højlund.

Folk der spadserer ved Langelinje i forårssol med udsigt til Svanemølleværket

187.000 gik fra job til dagpenge sidste år

I 2020 blev ekstraordinært mange ramt af pludselig arbejdsløshed. Hele 187.000 fik hjælp af dagpengesystemet, viser nye tal fra FH. ”Coronakrisen har været en alvorlig påmindelse om, hvor vigtigt, det er at have et økonomisk sikkerhedsnet. Så kære politikere: Få nu genoprettet trygheden i dagpengesystemet efter de mange års forringelser”, siger formand for FH, Lizette Risgaard.

Medlemmer af 3F med røde faner foran Arbejdsretten i København på dagen, hvor Jensens Bøfhus-sagen blev ført

Sejr i Bøfhussagen

Det var lovligt, da 3F sidste forår sendte 26 Jensens Bøfhus-medarbejdere i strejke. Det har Arbejdsretten fastslået i dag. Bøfhuset mente ellers, at særlige forhold under Covid-19 gjorde strejken ulovlig. Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, glæder sig over den principielt vigtige sejr. ”Det er nu fastslået, at fagbevægelsen fortsat – også under særlige forhold - kan kæmpe for anstændige løn- og arbejdsvilkår, ”siger hun.

Studerende UNI - Ludvigsen

Positivt med høj søgning, men vi har brug for en bedre uddannelsesbalance

93.388 har i år valgt at søge ind på en videregående uddannelse. ”Uddannelse er en vigtig forudsætning for at klare sig godt på arbejdsmarkedet og indgå i fællesskabet. Derfor er det positivt, at der også i år er mange, der søger ind på de videregående uddannelser”, udtaler næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Nanna Højlund.

Tømre, shutterstock

Medarbejderejede virksomheder skal have bedre vilkår

Medarbejdereje er forbundet med en lang række positive effekter for virksomheder og medarbejdere. Alligevel er der meget få danske virksomheder, som er ejet af medarbejderne. ”Der er en del barrierer for virksomheder med helt eller delvist medejerskab, og det skal vi have ændret”, siger Lizette Risgaard.

Du risikerer at miste din optjente ferie

Du risikerer at miste din optjente ferie!

Netop i år gælder en særlig regel: hvis du har feriedage tilbage fra overgangsåret til den nye ferielov, gælder det om at få det brugt inden nytår i år. Ellers mister du retten til dem. Normalt kan ubrugt ferie videreføres fra år til år - og sådan bliver det også fremover.

FH 2030 plan: Fair vækst og gode job

Kære regering: Her er jeres 2030-plan

FH-fagbevægelsen fremlægger i dag sit bud på en overordnet økonomisk 2030-plan. FH anviser et råderum på ca. 60 mia. kr., som skal prioriteres til velfærd, tryghed, grøn omstilling og en kraftig vitaminindsprøjtning til danskerne i arbejdsstyrken. Samtidig skabes der finansiering til FH’s dagpengeudspil.

Voksenlærling elsker sin uddannelse

Markant flere voksenlærlinge

En kampagne har fået 27 procent flere end sædvanligt til at begynde som voksenlærling. Kendskabet til ordningen er steget blandt både ufaglærte beskæftigede og ledige. Og flere virksomheder er blevet interesseret i at bruge ordningen. ”Voksenlærlinge er en oplagt vej til at få flere faglærte på,” siger næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Ejner K. Holst.