Lønmodtagerne skal være i centrum for den grønne omstilling. Her faglært arbejdskraft i sving på Rødby Solcelleanlæg

Nyt udspil: Den grønne omstilling skal være socialt retfærdig

Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, skal vi skrue op for uddannelsesambitionerne og sikre at lønmodtagerne får økonomisk tryghed og stærke jobmuligheder. Mange lønmodtagere er i dag bekymrede for konsekvenserne af omstillingen, og det skal tages alvorligt. Derfor præsenterer Fagbevægelsens Hovedorganisation nu et udspil, der sikrer social retfærdighed i den grønne omstilling.

FH: Stop for unge og migrantarbejderes arbejde med livsfarlig asbest

De chokerende afsløringer om både unge og migrantarbejdere, der uden korrekt uddannelse og beskyttelse, er blevet sat til at arbejde med asbest på byggepladser, understreger behovet for en skærpet indsats mod social dumping og farlige arbejdsforhold, mener Flemming Grønsund, næstformand i FH.

Ligestilling i de fag dominerede af mænd. Bla. industri og byggeri

AE med hård kritik: Vismænds analyse af erhvervsuddannelser er misvisende

De økonomiske vismænd konkluderer alt for skarpt på baggrund af en analyse om erhvervsuddannelser, mener Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE). I den nye vismandsrapport konkluderer vismændene, at der er mærkbare økonomiske omkostninger for den enkelte og den offentlige økonomi, når en ung påbegynder en erhvervsuddannelse. Men den bagvedliggende analyse er ifølge AE problematisk og konklusionen trukket alt for hårdt op.

FH klar med otte nye forslag: På tide at tænke nyt i hjælpen til de 43.000 unge

Mange ting er gennem årene prøvet fra politisk side for at hjælpe gruppen af 43.000 unge mellem 15-24 år, som står uden uddannelse og job. Alligevel har gruppens størrelse været nogenlunde konstant igennem en årrække. Regeringen har varslet et udspil om denne gruppe unge. Fagbevægelsens Hovedorganisation er her klar med otte forslag til at hjælpe de unge i gang.

Fem polske planteskolearbejdere, der har været ansat af Goskov og et søsterselskab, var i 2022 i Arbejdsretten for at vidne mod bagmændene. Nu har Arbejdsretten tilkendt tre af dem i alt 855.000 kroner. Foto: Linda Johansen

Løber fra regningen: Vikarbureau skylder polske 3F’ere 855.000 kr.

Tre polske vikarer har ikke set en krone af de 855.000 kr., som Arbejdsretten har dømt vikarbureauet GoSkov til at betale for grov underbetaling. 3F vil nu forsøge at inddrive det skyldige beløb. ”Det må aldrig kunne betale sig at dumpe lønnen og arbejdsvilkårene,” siger Flemming Grønsund, næstformand i FH .