Ligestilling på arbejdsmarkedet

Opgør med kønsopdelte uddannelser kræver fælles indsats

En kulturforandring, der får unge til at vælge uddannelse og job efter egne ønsker og evner – og ikke køn – kræver en indsats fra flere fronter. Derfor er arbejdsmarkedsparterne gået sammen i et partnerskab, der i første omgang kommer med en række anbefalinger, der skal understøtte en bedre kønsbalance i fremtiden.

Kursus på Kobæk Strand, Jesper Ludvigsen

Vigtig aftale om efteruddannelse sikrer stabilitet på området

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en ny trepartsaftale om langsigtede investeringer i voksen-, efter- og videreuddannelse (VEU). ”Vi står over for store forandringer på arbejdsmarkedet, og her er VEU en afgørende nøgle til at sikre lønmodtagerne de rette kompetencer. Derfor er den her aftale godt nyt for både lønmodtagere, arbejdspladserne og udbyderne”, siger næstformand i FH, Nanna Højlund.

Sygeplejerske, Hospital, Fagbevægelsens Hovedorganisation,

20 anbefalinger skal robustgøre sundhedsvæsenet

Robusthedskommissionens anbefalinger tager fat på de helt store udfordringer i sundhedsvæsenet. Men der er ingen mirakelkur, og vejen til ægte robusthed går nu gennem et stærkt samarbejde mellem arbejdsgivere, medarbejdere og regeringen.

Lønmodtagerne skal være i centrum for den grønne omstilling. Her faglært arbejdskraft i sving på Rødby Solcelleanlæg

Fagbevægelsen: Vigtige prioriteringer i Finansloven

Regeringen har fremlagt forslag til næste års finanslov, hvor flere væsentlige prioriteringer har fået plads. Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) hilser særligt regeringens fokus på investeringer i erhvervsuddannelserne og uddannelsesløftet velkomne.