Stresset medarbejder i gang med industriarbejde

Usikkerhed om indsatsen for arbejdsmiljø i Danmark

Ved årsskiftet 2022/2023 står Arbejdstilsynet til at miste næsten 40 pct. af sine bevillinger til kontrollen med arbejdsmiljøet og social dumping, da der ikke ser ud til at være politisk vilje til at indgå en flerårig arbejdsmiljøaftale inden et valg. ”Ærgerligt, at der er ”gået Christiansborg i den”, for det betyder endnu et år med midlertidige bevillinger til Arbejdstilsynet og NFA”, siger Morten Skov Christiansen, næstformand i FH.

Ældrepleje - Fagbevægelsens Hovedorganisation. Skattelettelser fører til mindre velfærd.

Regeringens 2030-plan er god for Danmark

”Det her er en ansvarlig plan, der løfter velfærden og sætter en god retning for Danmark.” Det siger formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard i en kommentar til regeringens nye 2030-plan.

Kursus på Kobæk Strand, Jesper Ludvigsen

Trepartsaftale om VEU forlænges med endnu et år

For at sikre ro om rammerne er regeringen og arbejdsmarkedets parter enedes om endnu en et-årig forlængelse af aftalen om styrket og mere fleksibel voksen-, efter- og videreuddannelse (VEU). Aftalen gælder til og med 2023.

Alle på erhvervsskolerne har fortjent løn

Det er godt, at regeringen vil give de SoSu-studerende løn, mens de uddanner sig. Men der er behov for at give elevløn til alle kommende faglærte og for at forbedre uddannelserne – for ”vi har svigtet de unge på erhvervsskolerne”, siger Lizette Risgaard.

Uden for et jobcenter med mange cykler

Fald i ledigheden i august nok en enlig svale

Ledigheden faldt en smule i august efter tre måneder med stigninger. Dansk økonomi befinder sig dog nu i et vendepunkt med udsigt til vækstpause og svagere udvikling på arbejdsmarkedet, herunder stigende arbejdsløshed. Derfor vil faldet i august desværre nok være en enlig svale. Vi kommer dog fra et stærkt udgangspunkt, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Regeringen sænker el-afgiften

Godt med bredt flertal bag vinterpakke

Fagbevægelsen er tilfreds med, at et bredt flertal i Folketinget har besluttet at sænke elafgiften til EU’s minimumssats og at hæve børnechecken for at imødegå de meget høje prisstigninger. ”Det…