Ledighed og arbejdsløshed: Ledige og arbejdsløse for rådgivning og hjælp i Jobcenteret på Gammel Køge Landevej i København

Nu stiger ledigheden – men fra et lavt niveau

Ledigheden steg lidt i maj. Det skyldes især en tilgang af ledige fordrevne fra Ukraine med ophold efter særloven. Arbejdsmarkedet klarer sig fortsat godt. Men med udsigt til økonomisk afmatning må opturen på arbejdsmarkedet desværre også forventes at lakke mod enden i denne omgang, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Krigen i Ukraine har sendt priserne i vejret, og det rammer danske lønmodtagere hårdt på økonomien. Derfor foreslår Fagbevægelsens Hovedorganisation 2,5 mia. kr. ekstra til bl.a. en mærkbar og hurtig forøgelse af varmehjælpen

Fagbevægelsen: Ris og ros til kompensationspakken

Regeringen har sammen med Venstre, SF, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti indgået en aftale om kompensation af borgere for stigende energipriser. FH roser regeringen for at reagere på et meget aktuelt problem, men savner fokus på lavtlønnede, dagpengemodtagere og lønmodtagere med langt til/fra job.

Ung mandlig maskinarbejder på virksomheden Nordic Sukkermed hjelm i uskarpe omgivelser

FH til arbejdsgivere og politikere: Tag nu ansvar for arbejdsmiljøet

Der er stadig for mange arbejdsulykker på arbejdspladser i Danmark, og der er store problemer med det psykiske arbejdsmiljø. Det fremgår af ny undersøgelse fra Arbejdstilsynet. ”Det er helt galt. Arbejdsgiverne må påtage sig deres ansvar og politikerne bliver nødt til at prioritere ressourcer til Arbejdstilsynet”, siger FH’s næstformand Morten Skov Christiansen.

Du risikerer at miste din optjente ferie

Har du styr på ferieloven?

Mange af os går på ferie inden længe. For en del af os har det krævet lidt ekstra hovedregning at få styr på, hvor meget ferie, vi egentlig havde at gøre godt med. Den nuværende ferielov har vi nemlig kun haft i knapt to år, så reglerne sidder nok ikke helt fast endnu.

Studerende UNI - Ludvigsen

Nanna Højlund: Nødvendigt opgør med karakterræs

Fagbevægelsens Hovedorganisation ser gode takter i det udspil til nyt optagesystem for de videregående uddannelser, som regeringen er kommet med i dag. ”Det er helt afgørende at vi får et uddannelsessystem som også anerkender værdien af erhvervserfaring”, siger næstformand i FH, Nanna Højlund.