Trainee-ordning gav Christian fedt pædagog-job

”Uden trainee-ordningen og en engageret jobvejleder fra A-kassen var jeg aldrig havnet i Æblehaven i Høje Taastrup”, fortæller Christian Hansen, nyuddannet pædagog. Mød ham i en ny serie om unge nyuddannede ledige, der får hul igennem til arbejdsmarkedet gennem trainee-ordningen, som FH og en række A-kasser står bag.

Hillerød Sygehus, køkkenet

Lønmodtagerne kan fortsat deles om arbejdet i det nye år

Privat ansatte kan i det nye år fortsætte med at deles om arbejdet med tilskud fra staten. Det blev aftalt i en ny trepartsaftale mellem FH, DA og regeringen torsdag aften. ”Corona krisen er ikke slut endnu, så derfor har vi fortsat brug for at holde hånden under beskæftigelsen”, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Mandlig industrimedarbejder. Nordic Sukker.

Historisk saltvandsindsprøjtning til arbejdsmiljøet

Forligspartierne bag seniorpensionsaftalen har i dag aftalt at give en ekstrabevilling på 105 mio. kr. til partsindsatsen for at indfri de kommende arbejdsmiljømål. ”Det er en rigtig god nyhed at vores fælles og vedvarende pres for at få flere midler til BFA’erne har båret frugt”, siger Morten Skov Christiansen, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Sygeplejersker tjekker apparat. DSR er medlem af Fagbevægelsens Hovedorganisation

Nye tal: Medarbejderne er en hovedkilde til nye idéer

Offentligt ansatte spiller en nøglerolle ni ud af ti gange, hvor der udvikles nye idéer i den offentlige sektor til gavn for borgerne. Det viser nye tal fra Center for Offentlig Innovation. Målingen viser klart, at medarbejderne er en afgørende ressource, når der skal udvikles nyt, understreger FH.

Klima: Der er masser af jobs i grøn omstilling

FH’s økonomiske prognose: Ud af krisen i en stærkere og grønnere form

Coronakrisen har ramt dansk økonomi og arbejdsmarkedet hårdt. Trods en delvis genopretning efter nedlukningen i foråret er krisen langt fra overstået. Der vil gå nogle år, inden det tabte fra krisen bliver hentet, viser FH’s nye økonomiske prognose. ”Der er behov for at sætte ekstra skub i økonomien. Vi skal investere os ud af krisen. Og det skal ske på en måde, der sikrer, at vi kommer tilbage i en stærkere og grønnere form”, siger Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom i FH.

Et år – ti trepartsaftaler

Aldrig før har arbejdsmarkedets parter og regeringen indgået så rekordmange trepartsaftaler på så kort tid. I fredags indgik FH, DA og regeringen den tiende trepart på bare ét år. ”Da coronakrisen ramte os, viste den danske model sin styrke som aldrig før. Trepartsaftalerne har reddet tusindvis af job”, siger formand for FH, Lizette Risgaard.

Tømmeruddannelse_2019_Ludvigsen

Lærlinge og elever får mere hjælp til at finde læreplads

Elever på landets erhvervsskoler kan med ny trepartsaftale se frem til at få langt bedre hjælp til at finde en læreplads. ”Det glæder mig, at de unge ikke længere skal stå så alene med at finde en læreplads. For med aftalen forpligter arbejdsgivere og lønmodtagere sig til sammen med skolerne at skaffe nok pladser”, siger Lizette Risgaard.

A-kasseforsøg hjalp Joye hurtigt i job

Ni a-kasser har nu i snart et år haft ansvaret for en ny indsats for ledige. Erfaringerne er gode. Fx behøver den ledige kun at møde op ét sted i stedet for at skulle rende både jobcenter og a-kasse på dørene. FH følger forsøget og bringer hver måned en beretning fra en ledig. Vi lægger ud med Metal A-kasse, som hjalp industritekniker Joye Solveig Hansen i job efter blot syv ugers ledighed.