Arbejdermuseet optager historisk underskriftindsamling

Knap en halv million underskrifter mod at afskaffe store bededag bliver nu optaget i Arbejdermuseets historiske samling. ”Tak til Arbejdermuseet for at anerkende – og se, at den danske fagbevægelse stadigvæk skriver historie,” siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Lige fra starten har jeg sparet med Torben Kyndbøl, han har tidligere forsøgt at få kollegaer til at anmelde ulovlig fyring, desværre er det svært at få folk til at stå frem, når det bliver alvor. Det kan der være individuelle årsager til, men generelt er det kulturen i firmaet. I dag er jeg super glad for min beslutning om at gå linen ud, uden dem og min mand var jeg gået ned psykisk for længe siden

Bod på 30.000: Dyrt at fyre sygemeldt chauffør

ARBEJDSRETTEN MED VIGTIG AFGØRELSE: Det går ikke, at arbejdsgivere forsøger at omgå overenskomsten og undgå at betale løn under sygdom ved at afskedige ansatte. Det fastslår Arbejdsretten i en sag, som FH har vundet på vegne af 3F og chauffør Pia Slivsgaard der blev fyret, da hun oplyste arbejdsgiver Bergholdt.dk A/S om en snarlig operation. Virksomheden skal betale bod på 30.000 kr.

FH’s formand om afskaffelsen af store bededag: Jeg er dybt skuffet

Et flertal af de valgte politikere på Christiansborg har netop vedtaget at fjerne store bededag. “Det er en skidt dag for lønmodtagerne og for vores stærke danske tradition for samtale og samarbejde”, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).