Byrådsmedlemmer forsamlet til byrådsmøde i Hedensted.

Chauffør uberettiget bortvist: Lokalpolitikere har ret til fravær

Ansatte, der er valgt ind i kommunalbestyrelse eller regionsråd, har ret til fravær fra deres arbejdsplads. Det viser en sag om et kommunalbestyrelsesmedlem, der blev bortvist fra sit arbejde som chauffør. Arbejdsgiveren kunne ikke bevise, at byrådsarbejdet ikke var årsag til bortvisningen – så FH vandt sagen.

Ledighed og arbejdsløshed: Ledige og arbejdsløse for rådgivning og hjælp i Jobcenteret på Gammel Køge Landevej i København

De gode tider i dansk økonomi sender flere i arbejde

Fremgangen i økonomien og den kraftigt stigende beskæftigelse har betydet, at ledigheden faldt endnu en gang i oktober. ”De gode tider med den markante jobskabelse er virkelig godt nyt. Det øger muligheden for, at endnu flere personer på kanten af arbejdsmarkedet kan komme i arbejde”, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i FH.

Kvinde i rød bluse testes for corona af mand med gummihandsker og visir

Coronapas: Her er de nye regler

Reglerne for coronapas og test er blevet opdateret den 26. november. Læs de nye regler her og få svar på en stribe spørgsmål som fx ”Kan min arbejdsgiver pålægge medarbejdere at fremvise et gyldigt coronapas, når jeg møder på arbejde?” ”Har jeg ret til betaling, hvis det sker?”

Ung kvinde med briller og jakke mellem nedhængende grene med grønne blade

Zia lærte at stå ved sig selv: Så fik hun nyt job

Som del af A-kasseforsøget fik pædagog Zia Quist hjælp til ansøgning og samtale af BUPL-A - og fik et job. ”Det var en kæmpe lettelse, da jeg ikke længere skulle spille skuespil til jobsamtalerne,” siger hun.

Tjek din lønseddel og se om din løn er korrekt.

Tjek din lønseddel: Hver anden finder fejl

Ny undersøgelse fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) viser, at hver anden har oplevet at finde fejl på lønsedlen. Så tjek den grundigt! Sådan lyder opfordringen fra FH før årets landsdækkende løntjek-kampagne, som starter i dag.

Folk der spadserer ved Langelinje i forårssol med udsigt til Svanemølleværket

Brug de gode tider på at gøre økonomien stærkere og grønnere: Alle skal med i opsvinget

FH PROGNOSE; Der er godt gang i dansk økonomi og arbejdsmarkedet i øjeblikket. Og der er udsigt til, at det fortsætter. Det viser FH’s nye økonomiske prognose. ”Vi ser ind i fortsat stigende beskæftigelse og en pæn vækst de kommende år. Efter et kraftigt opsving på den korte bane, forventer vi, at økonomien lægger an til en blød landing”, siger Jonas Schytz Juul, cheføkonom i FH. Han peger desuden på, at vi skal bruge de gode tider til at gøre dansk økonomi stærkere og grønnere og sørge for, at alle får gavn af fremgangen.