Medarbejdere på Amazon-lagre trues til ikke at organisere sig i fagforening

Ja tak til klare spilleregler for techgiganter og digitale platforme

FH’s formand Lizette Risgaard glæder sig over, at regeringen i nyt udspil insisterer på at fastlægge spillereglerne for techgiganterne og de digitale platforme. ”Vi vil ikke acceptere ringere vilkår, bare fordi der et tale om nye typer virksomheder”, siger Lizette Risgaard.

To sygeplejersker kigger på papirer og taler sammen. DSR er medlem af Fagbevægelsens Hovedorganisation

Sygeplejersker på vej i strejke

Efter at et klart flertal af medlemmer af Dansk Sygeplejeråd har afvist et mæglingsforslag om overenskomst for sygeplejerskerne, er ca. 5.300 sygeplejersker på vej i strejke. Strejken bryder ud på udvalgte sygehuse og i udvalgte kommuner over hele landet ved midnat lørdag den 19. juni.

Tømmeruddannelse_2019_Ludvigsen

Ny aftale skal sikre bedre balance på de gymnasiale uddannelser

Et flertal i Folketinget har netop indgået en aftale om fordelingen af elever på de almene gymnasiale uddannelser og de erhvervsgymnasiale uddannelser. ”Fornuftig aftale, men ærgerligt, at de ikke samtidig sikrede uddannelse af flere faglærte”, siger Nanna Højlund.

1,2 milliard til sygehusene næste år

Efter svære forhandlinger har regeringen og Danske Regioner indgået en aftale om næste års økonomi. Aftalen giver 1,2 mia. kr. ekstra til sygehusene næste år.

Tandlæge

Sejr over tandlæge! Corona er ikke fribillet til at fyre

Tandlæge brugte coronakrisen som påskud til at fyre to ansatte, der havde afvist at gå mere end 4.000 kr. ned i løn om måneden. Men den gik ikke. Det viser en sag , som FH netop har vundet for HK Privat. ”Afgørelsen fastslår, at arbejdsgivere ikke kan bruge coronakrisen til at slippe af sted med hvad som helst overfor medarbejderne”, siger næstformand i FH, Arne Grevsen.

Ung kvindelig og mandlig tjener udendørs på Cafe Norden Amagertorv i København

Kæmpe mørketal: Langt flere udsættes for seksuel chikane, end officielle tal viser

Ny undersøgelse fra Fagbevægelsens Hovedorganisation afslører, at over dobbelt så mange lønmodtagere oplever seksuel chikane, som de officielle tal viser. Mere end hver tiende har det seneste år været udsat for handlinger, der kategoriseres som seksuel chikane. For unge under 30 år gælder det hver femte. Netop nu er der trepartsforhandlinger om seksuel chikane.

Nyt panel skal sikre grøn omstilling på arbejdspladserne

Hvor kan vi spare på energien i produktionen? Og hvilke materialer bør vi genbruge og ikke bare smide ud? Medarbejdere spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling på deres arbejdspladser. Derfor har Fagbevægelsens Hovedorganisation som de formentlig første i verden nu etableret Lønmodtagernes Klimapanel. ”Hvis de ambitiøse klimamål skal blive til virkelighed – og det skal de! – så er der brug for medarbejdernes evner, unikke viden og forslag”, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.