Kontanthjælp skal være et springbræt til arbejde

Mennesker på kontanthjælp skal hurtigt og effektivt hjælpes videre. Og samtidig motiveres til at tage ordinære timer. Det kan aftalen om et nyt kontanthjælpssystem bidrage til. Men det kræver, at kommunerne for alvor kommer i arbejdstøjet. Først hermed bliver systemet et reelt, midlertidigt sikkerhedsnet.

Skolelærer underviser eleverne. Fagbevægelsens Hovedorganisation

Fagbevægelsen vil styrke professionsuddannelserne

Der er markant færre optagne på de store professionsuddannelser til pædagog, sygeplejerske, lærer og socialrådgiver end 2019 trods udbredt mangel på arbejdskraft. Fagbevægelsen har en række konkrete forslag, som kan gøre uddannelserne mere attraktive.

Tiden kalder på en bred aftale om den danske model

Her i sommervarmen er det svært ikke at bære klaphatten med stolthed. Over to somre i træk har vi med først EM i fodbold og nu i år med Tour de France vist hele verden, hvordan vi som lille nation kan måle os med de store. Kodeordet er vores unikke fællesskab.

Ung mandlig butiksmedarbejder i Bilkas frugt og grøntafdeling. Kunder i baggrunden

3 grunde til, at Berlingske og Cepos regner helt skævt

Igen påstår Cepos, at det ikke kan betale sig at arbejde for de lavestlønnede. Men Cepos forudsætter en alt for lav løn, så det ser ud som om, det ikke kan betale sig at arbejde. Læs FH' cheføkonom Jonas Schytz Juuls og økonom i FH, Morten Aastrup Jørgensens, svar til Cepos

Cyklister i gadebilledet en tidlig morgen i København,

Tour de Grøn Omstilling: Lønmodtagere tager cyklen på jobbet

I disse dage er Danmark farvet gul. Tour de France - Grand Départ, ruller helt historisk gennem København. Bicycle Summit 2022 afholdes også i København med fokus på hverdagens cykelkultur som en grøn, sund og socialt inkluderende transportform over hele verden.

Ledighed og arbejdsløshed: Ledige og arbejdsløse for rådgivning og hjælp i Jobcenteret på Gammel Køge Landevej i København

Nu stiger ledigheden – men fra et lavt niveau

Ledigheden steg lidt i maj. Det skyldes især en tilgang af ledige fordrevne fra Ukraine med ophold efter særloven. Arbejdsmarkedet klarer sig fortsat godt. Men med udsigt til økonomisk afmatning må opturen på arbejdsmarkedet desværre også forventes at lakke mod enden i denne omgang, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation.