Sygeplejersker på hospitalsgang. DSR er medlem af Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH: Godt – og på høje tid – at Arbejdstilsynet nu åbnes HELT op!

Beskæftigelsesministeren har netop besluttet, at Arbejdstilsynet nu åbner for fuld styrke. ”FH har presset på for at få genindført fuldt tilsyn i takt med genåbningen af landet. Det er på høje tid, at der nu bliver taget fuldt hånd om arbejdsmiljøet, ” siger næstformand i FH, Morten Skov.

AMR fyret uden beskyttelse som TR

Hver fjerde AMR udpeget i strid med loven

Næsten 25 procent af de lovpligtige arbejdsmiljørepræsentanter på danske virksomheder, er helt eller delvist udpeget af arbejdsgiverne. På trods af at de ifølge loven skal vælges demokratisk blandt medarbejderne. ”Det er helt galt, at ledelsen så mange steder udpeger medarbejdernes talerør,” siger næstformand i FH, Morten Skov.

Murer flytter på mursten

FH: Økonomien har brug for et ordentligt skub

Som en tyv om natten har coronavirussen trukket tæppet væk under økonomien og arbejdsmarkedet. I 2020 vil vi opleve det første fald i BNP i over ti år, et stop for seks års jobfremgang og den højeste ledighed i otte år. Trods udsigt til en gradvis genopretning ligger det ikke i kortene, at økonomien af sig selv kommer tilbage på sporet. Det viser FH’s analyse om COVID-19’ mulige konsekvenser for dansk økonomi.

Måtte med jobcenter, hvor man kan se benene af en person

FH: Nej til mere virksomhedspraktik

Et mindretal i folketinget ønsker midlertidigt at slække på det rimelighedskrav, som sikrer, at virksomhederne ikke bruger virksomhedspraktik som en nem adgang til gratis arbejdskraft. ”Det er ikke den rigtige medicin at sende flere ledige ud i virksomhedspraktik lige nu. Tværtimod bør der tænkes i uddannelse og opkvalificering af de ledige,” siger Ejner K. Holst, næstformand for FH.

Stiladsarbejder

FH: Endelig får vi Arbejdstilsynet mere på banen!

I dag har partierne på Christiansborg besluttet at åbne yderligere op for Arbejdstilsynet. ”Der skal lyde en ros til regeringen for, at man har lyttet til fagbevægelsens opråb. Men vi havde gerne set, at Arbejdstilsynet åbnede op på fuld kraft med det samme,” understreger Morten Skov, næstformand i FH.

FH: Godt med aftale for de særligt coronasårbare

”Godt at politikerne har fundet en løsning for de mest sårbare”. Sådan siger Majbrit Berlau, næstformand i FH, om den aftale, som alle partier i Folketinget netop har indgået. Aftalen skal hjælpe udsatte og sårbare gennem coronakrisen.

Alpha Laval varmepumpeproduktion

Borgerlige partier vil snuppe lærlingenes penge

”Helt sort og komplet kortsynet, at de borgerlige partier nu vil tage svimlende 2,5 mia. kr. fra en ordning, der var beregnet til praktikpladser til lærlinge. Det er mere nødvendigt end nogensinde at sikre det nødvendige antal faglærte i fremtiden”. Det siger næstformand i FH, Nanna Højlund.

Mandlig Bilka-medarbejder fylder op i frugtafdelingen

FH: Arbejdstilsynet skal tilbage for fuld styrke. Nu!

Nu hvor Danmark lukkes mere op, er det helt afgørende, at Arbejdstilsynet kommer tilbage for fulde omdrejninger. Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation, Morten Skov peger på, at mange lønmodtagere oplever, at arbejdsgiverne ikke tager arbejdsmiljø og corona alvorligt.