Mand i blåt arbejdstøj med kasket foran hvid bil

Jeg er glad for, at jeg slap for det bøvl med jobcentret

Da Lars Skovgaard meldte sig ledig, frygtede han utallige meningsløse samtaler hos jobcentret. Men så fandt han ud af, at han er omfattet af a-kasse-forsøget, hvor Metal A-kasse har overtaget jobcentrets funktion under de første tre måneders ledighed. Det var noget, der faldt i god jord hos Lars.

Fagbevægelsens Historie: Tag på en historisk tur gennem fagbevægelsens historie

Sådan blev Fagbevægelsens Hovedorganisation til

FH har en lang historie bag sig – den begyndte sidst i 1800-tallet, da arbejderne gik sammen om at kæmpe mod fattigdom og udnyttelse. Siden har arbejderbevægelsen udviklet sig til at være en hjørnesten i det arbejdsmarked og velfærdssamfund, vi kender i dag. Tag med på en historisk tur på ni kapitler i FH’s tema om fagbevægelsens historie. Eller test din viden i FH’s historie-quiz.

Fagbevægelsens Historie: Den danske model bliver til, 100 dage der rystede Danmark

Arbejderbevægelsen fylder 150 år

Den 15. oktober fylder den danske arbejderbevægelse 150 år. Dannet i 1871 som et opgør mod fattigdom, ulighed og udnyttelse af arbejderne. Siden er bevægelsen vokset til at blive en hjørnesten i det danske velfærdssamfund. Fødselsdagen fejres med blikket rettet mod fremtiden.

Ælde mand skriver ansøgning

Forventet udvikling for rekrutteringssituationen

Helt som forventet er der sket en stigning i rekrutteringsudfordringer på visse områder efter genåbningen af samfundet i kølvandet på corona-krisen. Der er dog fortsat sådan, at virksomhederne i overvejende grad får besat deres stillinger. Det viser den netop offentliggjorte rekrutteringsundersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), der dækker det halve år fra december til maj 2021.

Lønmodtagerne skal klædes ordentligt på til digitaliseringen

Digitaliseringspartnerskabet præsenterer i dag sine anbefalinger til, hvordan Danmark kan gribe de nye digitale muligheder. Fagbevægelsens Hovedorganisation har været en del af partnerskabet og kæmpet for, at digitaliseringen blandt andet understøtter bedre arbejdsvilkår, mere uddannelse og dataetik.

Ledighed og arbejdsløshed: Ledige og arbejdsløse for rådgivning og hjælp i Jobcenteret på Gammel Køge Landevej i København

Stadig over 100.000 ledige trods fortsat fald

Genopretningen på arbejdsmarkedet fortsætter med endnu et fald i ledigheden i august. Der er nu 101.300 bruttoledige, hvilket er 1.500 personer lavere end op til, at coronapandemien ramte. ”Det går godt for dansk økonomi i øjeblikket, og det er nu, vi skal sørge for, at flere finder fodfæste på arbejdsmarkedet. Der er stadig ledige hænder”, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i FH.