Seneste nyheder

EU-parlamentet, der viser de blå flag

FH og DA: EU skal ikke blande sig i løndannelse

I dag har EU-Kommissionen fremlagt andet høringsdokument om en europæisk mindsteløn. Arbejdsmarkedets parter i Danmark er bekymrede og vil i den kommende tid søge at påvirke det endelige udspil, så det ikke truer den danske arbejdsmarkedsmodel.

Ledighed og beskæftigelse: Fagbevægelsens Hovedorganisation

Nej, Børsen: Coronatillæg gør ikke arbejdsløse mere dovne

Ifølge Børsen skal arbejdsløse ikke have en økonomisk håndsrækning under coronakrisen, fordi det vil gøre de ledige mere dovne. Men intet kunne være mere forkert. Virkeligheden er at rigtig mange mennesker helt uforvarende har mistet deres arbejde og at jobmarkedet er frosset til. Derfor skal vi sikre mest mulig tryghed for dem der rammes af krisen.

EU-parlamentet, der viser de blå flag

FH til EU-Kommissionen: Hold fingrene fra lønnen

Coronakrisen kalder på løsninger fra EU-kommissionen. Men bindene lovgivning om mindsteløn er ganske enkelt ikke den rigtige medicin til de udfordringer, vi står overfor. Arbejdsmarkederne i EU er nemlig skruet så forskelligt sammen, at det ikke giver mening at have nogen form for harmonisering på dette område.

Erhvervsskole - billede af hænder

FH: Gør investeringer i uddannelse og opkvalificering permanente

Der er brug for, at flere arbejdsløse bruger ledighedsperioden på kompetenceudvikling. Men hvis det skal lykkes, er det ikke nok med et quick-fix. Det kræver et mere grundlæggende skifte i beskæftigelsespolitikken i retning af endnu mere uddannelse. Behovet er kun blevet større med coronakrisen.

Grøn omstilling og klima: FH handlingsplan for klimaet

FH til regeringen: Her er jeres klimaplan

FH fremlægger i dag sit bud på en samlet klimaplan. Planen, der rummer 113 forslag, reducerer drivhusgasudledningerne i 2030 med 70 pct. og sikrer samtidig social retfærdighed og de nødvendige kompetencer til at gennemføre omstillingen.

Sammen skaber vi Danmark: Sammen skaber vi grøn omstilling

FH er Fagbevægelsens Hovedorganisation. Vores medlemmer repræsenterer 1,3 mio. danske lønmodtagere – murere, mekanikere, elektrikere, sygeplejersker, lærere, gartnere, kontoransatte, fabriksarbejdere og mange andre. Faggrupper, der har skabt det Danmark, vi…