Seneste nyheder

Nu træder nyt familie- og orlovsdirektiv i kraft

Nyt direktiv skal sikre bedre vilkår for forældre og andre omsorgspersoner. FH ser initiativet som et skridt i retning af mere ligestilling mellem kønnene, men understreger, at implementeringen bør foregå i overensstemmelse med danske overenskomster.

Majbrit Berlau: ”Jeg skænker det ikke en tanke, men jeg springer faktisk ud her”

HEJ, JEG HEDDER MAJBRITT. Jeg er 42 år og bor sammen med min mand og vores to børn. Det her siger jeg ofte, når jeg møder nye mennesker. Jeg skænker det ikke en tanke. Men jeg springer rent faktisk ud af skabet her. Jeg fortæller om min seksualitet ved at sige, jeg har en mand og vi sammen har to børn. Det skaber ingen bekymring for mig at sige de her ting højt.

Ledighed og beskæftigelse: Fagbevægelsens Hovedorganisation

FH: Beskæftigelsessystemet trænger til et servicetjek

Beskæftigelsesindsatsens primære formål må være, at arbejdsløse får hjælp til at komme hurtigt og varigt i job, men den opgave løses slet ikke godt nok. Derfor er der behov for at kigge systemet efter i sømmene, skriver Ejner K. Holst.

FH: God retning sat for den nye EU-Kommissionen

Ursula von der Leyen , der er nomineret som ny formand for EU-Kommissionen, har præsentet sine retningslinjer for den kommende Kommission 2019 – 2024 under overskriften ”En mere ambitiøs Union”. Hermed er der sat en lovende retning for kommisionen - men også med udsigt til et par større udfordringer, mener FH

Der er fremtid for industriel produktion i EU

Selvom vi har vænnet os til at se produktion forsvinde ud af Europa, så slår to nye rapporter fast, at der er en fremtid for industrierne i Europa. Det vil kræve store forandringer, men netop kravet om at omstille til et CO2-neutralt samfund kan blive en væsentlig kilde til en stærkere europæisk konkurrencekraft.