Seneste nyheder

Krisen i Hviderusland

Støtteerklæring Belarus

I dag den 26. oktober 2020 er der kaldt til ”folkets strejke” i Belarus efter udløbet af det ultimatum, som lederen af det demokratiske Belarus, Sviatlana Tsikhanouskaya, på vegne af…

Besøg fra Hviderusland

Solidarity with Belarus

Today, Monday 26 October 2020 the leader of the democratic Belarus, Sviatlana Tsikhanouskaya has called for a People’s Strike on behalf of the Belarusian people. The call comes after the…

Amazon

Ugen i EU – uge 43: Kommissionens arbejdsprogram for 2021

Kommissionen præsenterer i 2021 en ny langsigtet arbejdsmiljøstrategi og et nyt lovforslag om arbejdsvilkår på digitale platforme. Det kom frem, da Europa Kommissionen tirsdag præsenterede sit arbejdsprogram for 2021 under titlen ”fra strategi til handling”. Af arbejdsprogrammet fremgår det også, at Kommissionen forsat vil have stort fokus på at genoprette de europæiske arbejdsmarkeder og økonomier efter COVID-19.”

Deltag i interaktivt talkshow – Hvordan påvirker coronaen dit arbejdsliv?

FREDAG 30.10 KL. 10-12.15: Mød statsminister Mette Frederiksen, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og mange andre spændende og aktuelle gæster, når fagbevægelsen inviterer til interaktiv forsamlingshus-debat. Vi skal debattere, hvordan coronaen påvirker dit arbejdsliv samt hvilke udfordringer og muligheder fagbevægelsen står over for de kommende år set i lyset af pandemien og konsekvenserne heraf.

Billed af et skilt, hvor der står arbejdsretten

Vigtig sag for vikarer i Arbejdsretten

En afsluttet sag, som FH har ført sammen med forbundet PROSA, kommer til at få stor betydning for vikarer. Arbejdsgiversiden har accepteret at betale erstatning til en vikar, der ikke fik løn under sygdom. ”Sagen gør op med fortidens opfattelse af vikaransættelser og baner vejen for bedre vilkår for vikarer. Det har vi kæmpet for i mange år”, siger FH-formand, Lizette Risgaard.

Ældrepleje - Fagbevægelsens Hovedorganisation. Skattelettelser fører til mindre velfærd.

Allan Lyngsø Madsen: Sund finanspolitik at lempe saldokravet

De økonomiske vismænd har i denne uge vurderet, at de offentlige finanser stadig er kernesunde på trods af coronakrisen. Det betyder, at der er plads til at lempe saldokravet ved den kommende revision af budgetloven, så vi er klar til at møde de udfordringer, vi ved, der er på vej.

Fagbevægelsens top vil gå forrest i kampen mod sexchikane og krænkende adfærd

Dansk fagbevægelse har i dag sendt et åbent brev om, at den vil gå forrest i kampen mod sexchikane og krænkende adfærd på arbejdsmarkedet. ”Alle medarbejdere har ret til at blive behandlet med respekt og værdighed, men det sker desværre ikke alle steder i dag”, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Løn, nettoformuer. Mand og kvinde står på mønter, der har forskellig højde

Ny rapport gør os ikke meget klogere på løngab

VIVE’s nye rapport om det uforklarede løngab skuffer Majbrit Berlau, næstformand i FH, ”Rapporten viser nogle statistiske sammenhænge, men den gør os desværre ikke meget klogere på, hvorfor der er så stor forskel på mænd og kvinders løn”.