Apotekspersonale, Shutterstock billede

Allan Lyngsø Madsen: Dansk eksport fortsat i stiv kuling

Coronaepidemien har ramt Danmark på eksporten. Derfor er det vigtigt, at regeringen netop har nedsat Forum for genstart af dansk eksport, hvor man sammen med fagbevægelsen og erhvervslivet skal undersøge, hvordan vi bedst får skabt medvind for den danske eksport.

Pædagog og børn kører i vogn på legepladsen. Fagbevægelsens Hovedorganisation

Coronakrisen tegner Nærhedsreformens konturer

Coronakrisen har bevist, at omstillingen af den offentlige sektor kan ske langt hurtigere, end vi alle havde forestillet os, når ledere og medarbejdere kan fokusere på kerneopgaverne, og benspænd i form af uendelige styringslag fjernes.

Allan Lyngsø Madsen: Usikkerhed er benzin på krisens bål

Med genåbningen af samfundet er økonomien så småt begyndt at rejse sig igen. Men krisen er ikke overstået. Titusinder har mistet deres arbejde, og desværre vil flere melde sig i ledighedskøen den kommende tid. Det skaber en stor usikkerhed, som risikerer at gå ud over aktiviteten og jobskabelsen, hvis ikke vi finanspolitisk skubber mere på.

Social Dumping - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Arne Grevsen: Ny lov er den sikre vej til social dumping

Udlændinge- og Integrationsministeriet scorer med ny lov et selvmål, der er et nystartet puslingehold værdigt! Med en ændring af Udlændingeloven åbner ministeriet op for at give faglærte fra 3. lande adgang til vores arbejdsmarked de næste 4 år. Lønnen skal kun være det halve af, hvad en herboende håndværker i den laveste lønskala skal have – resten kan være husleje, it, mobiltelefon, transport og også overarbejde.

En nedtrykt mand der sidder på en trappe

Morten Skov Christiansen: Mobning er udtryk for en syg arbejdskultur

Sidste år viste en FH-undersøgelse, at 1 ud af 6 blev mobbet på arbejdspladsen. Det er alt for mange mennesker, som risikerer helbredet, fordi der hersker en syg kultur på arbejdspladsen, hvor mobningen får lov til at finde sted. Derfor har FH peget på tre oplagte løsninger, der kan hjælpe arbejdspladserne med at forebygge og håndtere mobning.

Tømmeruddannelse_2019_Ludvigsen

Nanna Højlund: Små slag – stop lige en halv!

Britt Bager skriver i et debatindlæg, at ubrugte midler i AUB-ordningen (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) er virksomhedernes penge, som fejlagtigt er blevet opkrævet. Det kunne ikke være mere forkert. For hvis virksomhederne havde levet op til deres uddannelsesforpligtelse, så ville der ikke blive opsparet penge i ordningen.

Mandlig Bilka-medarbejder fylder op i frugtafdelingen

Berlingske bliver brugt i Cepos’ spinmaskine

Cepos ryddede forsiden på Berlingske fredag med en kritik af den nye opkvalificeringsreform. ”Et nybrud i beskæftigelsespolitikken” lyder den noget besynderlige kritik. For en gang skyld vil jeg erklære mig enig med Cepos. Det er et nybrud. Men vores mellemregninger er næppe de samme.

Sygeplejersker tager blodtryk på patient. DSR er medlem af Fagbevægelsens Hovedorganisation

Arbejdsevne er en væsentlig gevinst ved sundhedsvæsenet

Det danske sundhedsvæsen redder liv og skaber tryghed for os allesammen. Men det har også en anden væsentlig gevinst. Det sikrer at erhvervsaktive bliver raske hurtigst muligt og så vidt muligt undgår tabt arbejdsfortjeneste. Denne gevinst bør regnes med, når politikerne drøfter sundhedsøkonomi.

Alpha Laval varmepumpeproduktion

Klimaafgifter kræver solidt analytisk grundlag

Debatten om klimaafgifter er trukket hårdt op og minder mest af alt om en skyttegravskrig. FH mener, at der er en mere nuanceret vej frem. Derfor bør regeringen nedsætte en ekspertkommission, som kan skabe et stærkt analytisk grundlag for at kunne indføre meningsfulde afgifter i 2025.

Erhvervsskole - billede af hænder

FH: Gør investeringer i uddannelse og opkvalificering permanente

Der er brug for, at flere arbejdsløse bruger ledighedsperioden på kompetenceudvikling. Men hvis det skal lykkes, er det ikke nok med et quick-fix. Det kræver et mere grundlæggende skifte i beskæftigelsespolitikken i retning af endnu mere uddannelse. Behovet er kun blevet større med coronakrisen.