Kvindelig HK'er arbejder ved pc

Kompetencer til fremtiden kræver kloge investeringer

Uddannelse spiller en afgørende rolle, når vi skal have alle med ind på fremtidens arbejdsmarked. Derfor glæder vi os i FH over, at regeringen lægger op til at investere betydeligt i uddannelse. Men det kræver, at vi bruger pengene klogt. Derfor kommer vi med en række konkrete forslag, der kan få endnu flere med på uddannelsesvognen.

Tal i fokus

Hvor meget magt skal regnemodellerne have?

Regeringen har med udspillet ” Danmark kan mere 1″ fremlagt et bud på en styrkelse af kompensationsgraden via. et beskæftigelsestillæg på ca. 5000 kr. for personer, der har været medlem…

Tømmeruddannelse_2019_Ludvigsen

Nanna Højlund: Systematisk planlægning vil øge VEU-indsatsen

DA tager fejl, når de mener, at den største udfordring i voksen- og efteruddannelsessystemet er mangel på fleksibilitet. Den største udfordring for VEU-systemet er i stedet, at man ude på de enkelte arbejdspladser skal blive bedre til at prioritere at benytte sig af VEU, så de ansattes kompetencer kan følge med virksomhedernes behov.

Børn i børnehave. Fagbevægelsens Hovedorganisation

Nye Borgerlige spiller hasard med vores børn og sundhed

Nye Borgerlige har foreslået, at spare 100.000 offentligt ansatte væk i 2035, så der er flere penge til skattelettelser. Et forslag, der ikke blot ville få store negative konsekvenser for vores børnepasning, ældrepleje, sundhed og folkeskole. Det er også et opgør med den samfundsmodel, som har gjort os til et af verdens mest rige og lige lande.

Tømmeruddannelse_2019_Ludvigsen

Fyr op under uddannelseskedlerne

Vi kan formentlig snart lægge corona bag os, når det gælder dansk økonomi. Vi er der ikke helt endnu, men udviklingen går bestemt den rette vej. Beskæftigelsen stiger og ledigheden falder. Det er værd at glæde sig over.

Mand i orange arbejdstøj med indkøbsvogn i supermarked

Cheføkonom Jonas Schytz Juul: Fra fodboldkamp til klimakamp i Europa

EU-kommissionen har fremlagt et klimaudspil, som blandt andet lægger op til at bruge indtægter fra kvotesystemet til at hjælpe udsatte grupper og erhverv i den grønne omstilling. Et lignende hensyn bliver vigtigt i Danmarks grønne skattereform. Analyser viser nemlig, at lavindkomstgrupper kan blive ramt uforholdsmæssigt hårdt af klimaafgifter, fordi de bruger en større del af deres indkomst på klimabelastende varer.