Debat og nyheder

Når der skal deles penge ud på finansloven, er der ikke mange kroner, der kastes i retning af arbejdsmiljøet. Men når der skal findes besparelser, ved politikerne godt, hvor de kan finde nogle. Det er som om, det er blevet legitimt at føre en politik, der systematisk forringer vores arbejdsmiljø.

Morten Skov Christiansen, Næstformand i FH
Næstformand i fagbevægelsens hovedorganisation

Morten Skov Christiansen

Find fakta, indgange til SoMe, billeder mm.

Gode arbejdspladser gennem hele livet

Vi skal alle have et arbejde, hvor vi trives, og hvor vi ikke risikerer at komme til skade, bliver syge eller nedslidte.

Seneste om Arbejdsmiljø

Tag FH’s stress-test

Det er ikke ligegyldigt om du ligger i det grønne, gule eller røde felt!

Arbejdsmiljørepræsentantåret 2019
Til kamp for hverdagens helte
25.000 arbejdsmiljørepræsentanter i Fagbevægelsens Hovedorganisation skal være med til at arbejde for det gode arbejdsmiljø ude på arbejdspladserne

Jeg bruger halvdelen af min arbejdstid på arbejdsmiljø og besøger i snit en arbejdsplads hver anden uge. Når jeg bliver tilkaldt, skyldes det typisk, at en konflikt er gået så meget i hårdknude, at medlemmerne har brug for at tale med sådan en som mig.

– Som ansvarlig for arbejdsmiljøområdet her i lærerkredsen er det blandt andet min opgave at have kontakt til arbejdsmiljørepræsentanterne på de 44 skoler i Herning og Ikast-Brande. Vi mødes regelmæssigt i den kreds, og det er mit indtryk, at folk er glade for den mulighed, det giver for at tale sammen og dele viden og erfaringer.

Det er især stress, der skaber problemer på arbejdspladserne. Folk er meget pressede. Medarbejderne løber stærkt og har ikke den nødvendige tid til arbejdet – og lederne agerer i frustration over, at de ikke har flere midler at gøre godt med.

Udfordringen er, at vi står med et område, som kollegerne finder enormt vigtigt, men som underprioriteres politisk.