Læs de seneste analyser fra FH om uddannelse, beskæftigelse, arbejdsmiljø, økonomi, EU, overenskomst og løn samt Internationalt

Socialrådgiver arbejder på sin arbejdsplads. Fagbevægelsens Hovedorganisation

Danmark i top med hjemmearbejde

Hjemmearbejde er allerede langt mere udbredt i Danmark end i de fleste andre europæiske lande, viser EU-analyse. Til gengæld er vi ret dårlige til at tage vare på arbejdsmiljøet for de ansatte, der arbejder uden for virksomhederne. Loven kræver helt rimeligt, at arbejdsgiverne skal beskytte medarbejdernes helbred. Det skal overholdes,” siger næstformand i FH, Morten Skov Christiansen.

Ledighed - Arbejdsløshed - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Coronakrisen har indtil videre sendt 45.000 ud i ledighed

Antallet af bruttoledige faldt med 5.500 personer fra juni til juli 2020 til et niveau på 148.100 fuldtidspersoner, jf. tabel 1. Ledighedsprocenten faldt til 5,2 pct. af arbejdsstyrken fra 5,4 pct. i juni. Der var ligeledes et fald i bruttoledigheden på 3.800 fuldtidspersoner fra maj 2020 til juni 2020.

Penge_mønter_sedler-regnemaskine_kuglepen_shutterstock_5

Danskerne: Samfundet har råd til en ny ret til tidlig tilbagetrækning

60 procent af danskerne mener, at samfundet har råd til at indføre en ny ret til tidlig tilbagetrækning. Blandt den ældre del af befolkningen er andelen højere. Der er kun hver fjerde dansker, der mener, at indførelse af en ny ret til tidlig tilbagetrækning skal udskydes på grund af Coronakrisen, mens over 40 pct. er uenig i dette.

Autolakering kvalitetstjek af mandlig autolakerer

Danskerne ønsker bred politisk aftale om tilbagetrækning

Politikerne drøfter i øjeblikket om der skal indføres en ny ret til tidlig tilbagetrækning. Blandt danskerne er der et stort ønske om, at partierne kan blive enige om en bred politisk aftale. Ønsket gør sig gældende for alle vælgere på tværs af partiskel.