Læs de seneste analyser fra FH om uddannelse, beskæftigelse, arbejdsmiljø, økonomi, EU, overenskomst og løn samt Internationalt

Klima: Der er masser af jobs i grøn omstilling

FH’s økonomiske prognose: Ud af krisen i en stærkere og grønnere form

Coronakrisen har ramt dansk økonomi og arbejdsmarkedet hårdt. Trods en delvis genopretning efter nedlukningen i foråret er krisen langt fra overstået. Der vil gå nogle år, inden det tabte fra krisen bliver hentet, viser FH’s nye økonomiske prognose. ”Der er behov for at sætte ekstra skub i økonomien. Vi skal investere os ud af krisen. Og det skal ske på en måde, der sikrer, at vi kommer tilbage i en stærkere og grønnere form”, siger Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom i FH.

Sexchikane

Seksuel chikane i Danmark: Forslag og fakta

Hvert år udsættes ca. 77.000 danske lønmodtagere for seksuel chikane på arbejdspladsen. Det svarer til 3,6 pct. af lønmodtagerne. Det viser beregninger fra ersøgelsen om Arbejdsmiljø og Helbred fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).Det viser nye beregninger fra undersøgelsen: ejdsmiljø og Aaaaaad fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Oversigt_over_kurs

Ledelse under coronakrisen – digitale muligheder

FH har ønsket at sætte fokus på de ledelsesvilkår, de offentlige ledere har oplevet under coronakrisen. For COVID-19 har på rekordtid vendt op og ned på, hvordan vi arbejder og omgås hinanden. Mange foranstaltninger er taget på baggrund af risikoen for smitte.

Beskæftigelse og ledighed på arbejdsmarkedet. Mand går ind i Jobcenter

Ledigheden falder igen – men krisen er langt fra overstået

Den begyndende genopretning af dansk økonomi sender folk tilbage i arbejde igen. Det er glædeligt. Der er dog stadig 34.500 flere ledige nu, end før coronakrisen ramte os. Og der er risiko for, at fremgangen på arbejdsmarkedet tager en pause den kommende tid. Derfor er det vigtigt, at vi giver aktiviteten og jobskabelsen et ekstra skub i disse tider. Ellers risikerer vi, at krisen trækker ud, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Socialrådgiver arbejder på sin arbejdsplads. Fagbevægelsens Hovedorganisation

Danmark i top med hjemmearbejde

Hjemmearbejde er allerede langt mere udbredt i Danmark end i de fleste andre europæiske lande, viser EU-analyse. Til gengæld er vi ret dårlige til at tage vare på arbejdsmiljøet for de ansatte, der arbejder uden for virksomhederne. Loven kræver helt rimeligt, at arbejdsgiverne skal beskytte medarbejdernes helbred. Det skal overholdes,” siger næstformand i FH, Morten Skov Christiansen.