Pizzabud - platformsøkonomi

Ugen i EU – Uge 24: Fortsat uenighed om mindsteløn

EU’s beskæftigelsesministre mødtes til rådsmøde, hvor de både diskuterede mindsteløn og genopretning efter coronakrisen. Derudover lancerede Kommissionen anden høring om platformsarbejde, og Parlamentet inviterede til debat om socialt sikringsnummer. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Ugen i EU – Uge 22: EU tager kampen op mod skattely

En trilogaftale faldt endelig på plads vedrørende øget gennemsigtighed om virksomheders skattebetalinger, mens ILO igangsatte deres årlige arbejdskonference. Derudover præsenterede Kommissionen udspil om et europæisk digitalt ID samt sine årlige landespecifikke henstillinger om medlemslandenes økonomier. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Løn, nettoformuer. Mand og kvinde står på mønter, der har forskellig højde

Skattely: 90% af de multinationale virksomheder slipper med skrækken i aftale om land til land-rapportering

I tirsdags sluttede de langstrakte forhandlinger om gennemsigtighed om multinationale virksomheders skattebetalinger, da Rådet og Parlamentet nåede til enighed om den såkaldte offentlige land for land-rapportering. Forslaget kom på bordet tilbage i 2016, og det har altså været fem år undervejs. Forslaget går i sin enkelthed ud på, at visse virksomheder skal offentliggøre deres selskabsskatteoplysninger.

Ugen i EU – Uge 20: Ny plan for et mere gennemsigtigt skattesystem, debat om grænsearbejdere og rådskonklusioner om øget adgang til uddannelse

Kommissionen præsenterede en plan for mere gennemsigtighed på skatteområdet og en økonomisk forårsprognose, mens Parlamentet kræver bedre arbejdsvilkår for grænsearbejdere. Derudover gav EU’s uddannelsesministre en samlet politisk opbakning til at arbejde for styrket adgang til uddannelse. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Miltærkup i Myanmar - vold i gaderne

Formand for Myanmars industriarbejdere: ”Med militæret ved magten, mister vi alt det, vi har kæmpet for”

Kvindelige tekstilarbejdere var blandt de første til at protestere mod militærkuppet i Myanmar. Som formand for landets industriarbejdere har 35-årige Khaing Zar spillet en vigtig rolle i deres organisering siden fagbevægelsen blev lovlig i 2012. Hun startede selv som mindreårig på en fabrik under det forrige militærregime og frygter for arbejdernes vilkår under endnu et militærstyre. U-landsekretariatet har interviewet Khaing Zar om situationen i Myanmar