Byggeri_murer_på_arbejdsplads

Ny spansk lov begrænser brugen af midlertidige kontrakter

Parlamentet valgte Roberta Metsola som ny formand. På plenarforsamling i Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg var der fokus på det franske formandskabs prioriteter. OECD afholdt et webinar om nye tendensers betydning for uddannelse og arbejdsmarkedet. Og endelig tager en ny arbejdsmarkedsreform et opgør med forringelser af arbejdstagerrettigheder i Spanien. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Studerende UNI - Ludvigsen

Ugen i EU – Uge 2: 2022 er ungdommens år

2022 er udråbt til den europæiske ungdoms år. Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg kom med en udtalelse om social dialog som middel til at forbedre arbejdsmiljøet. Renew Europe holdt webinar om den sociale økonomi, mens ledende næstformand for Kommissionen Frans Timmermans drøftede ”fit for 55”-pakken i Parlamentets transportudvalg. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Ugen i EU – Uge 50: Kommissionen opfordrer til en retfærdig grøn omstilling af arbejdsmarkedet

Kommissionen præsenterede en rådshenstilling om de sociale og beskæftigelsesmæssige konsekvenser ved den grønne omstilling, og European Trade Union Institute holdt konference om arbejdsmiljø. Kommissionen kom også med en rådshenstilling om individuelle læringskonti og mikroeksamensbeviser, mens julen nærmer sig med hastige skridt. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.