ILO - strejke, Grækenland

Nej, tak til EU-mindsteløn – vi kan godt selv

FH ønsker vi ønsker at værne om den danske arbejdsmarkedsmodel, der i gennem mange, mange år har sikret nogle af verdens bedste lønninger og arbejdsvilkår. "Vi vil i dansk fagbevægelse – som vi altid har gjort – også fremadrettet stå last og brast med de af vores faglige kolleger, der udsættes for fyringer og chikane, fordi de er fagligt aktive", siger Bente Sorgenfrey

Hjemmearbejde, pige med briller set forfra siddende ved bærbar pc

Ugen i EU – Uge 48: Opfordring til Kommissionen om en mere ambitiøs arbejdsmiljøstrategi

Beskæftigelsesudvalget drøftede ændringsforslag til en ny arbejdsmiljøstrategi, mens det slovenske formandskab i Rådet holdt konference om fremtidens arbejdsmarked. Voksenuddannelse var i fokus på et arrangement afholdt af Foundation for European Progressive Studie (FEPS), og den kommende tyske regering vil reformere EU. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Løn, nettoformuer. Mand og kvinde står på mønter, der har forskellig højde

Stor interesse for forslag om øget løngennemsigtighed

Parlamentets beskæftigelses- samt ligestillingsudvalg drøftede forslaget om løntransparens, og de europæiske socialdemokrater afholdt konference om mindsteløn. Forbedringer af atypiske ansattes arbejdsvilkår var i centrum på et event afholdt af FH’s og 3F’s kontorer i Bruxelles, mens Kommissionen nedsatte en arbejdsgruppe, der skal fremtidssikre velfærdsstaterne. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Ugen i EU – Uge 45: Beskæftigelsesudvalget stemmer ja til direktivforslag om mindsteløn

Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg stemte om Kommissionens direktivforslag om en europæisk mindsteløn, mens Eurofound og European Institute for Gender Equality satte ligeløn til debat. I den europæiske fagbevægelse blev der afholdt midtvejskonference, og Kommissionen offentliggjorde efterårsprognosen 2021. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Hjemmearbejde, ondt i krop og dårlig arbejdsposition. Pige set bagfra ved spisebord og computer.

Ugen i EU – Uge 43: Parlamentet kræver ambitiøs arbejdsmiljøstrategi

Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg var samlet for at debattere mindsteindkomst samt drøfte en ny arbejdsmiljøstrategi, mens et europæisk arbejdstagerbegreb blev diskuteret i Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg. Derudover undersøges digitalisering af arbejdspladser i en ny rapport fra Eurofound. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

EU-parlamentet, der viser de blå flag

Ugen i EU: Uge 42 – Nyt arbejdsprogram fra Kommissionen

Kommissionen præsenterede arbejdsprogrammet for 2022 samtidig med en evaluering af rammerne for EU’s økonomiske politik. Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg debatterede fremtidens handelspolitik, mens et enigt Europa-Parlament stemte for bedre beskyttelse af arbejdstagere mod asbest. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.