Pizzabud - platformsøkonomi

Forbedring af arbejdsvilkår på platforme

Parlamentets beskæftigelsesudvalg diskuterede forbedringer af forholdene på platforme, mens Kommissionen præsenterede det europæiske semesters forårspakke. Samtidig var der fokus på det europæiske ungdomsår på det årlige Brussels Economic Forum. Læs de seneste nyheder fra EU her.

En aftale besejlet med et håndtryk

Overenskomster er et stærkt redskab til at sikre ligestilling

ILO har præsenteret sin rapport om social dialog, mens der blev lavet en fælles erklæring om et grønt kraftværk. Samtidig var der i ØSU både besøg fra Charles Michel, formand for Det Europæiske Råd, og Valdis Dombrovskis, ledende næstformand med ansvar for økonomi i Kommissionen. Læs de seneste nyheder fra EU her.

Fire soldater i camouflagedress læser kort

Genoplev debat om det danske forsvarsforbehold

FH var den 10. maj vært for et gå-hjem-møde om det danske forsvarsforbehold. FH’s formand Lizette Risgaard åbnede mødet og understregede, at danske lønmodtagere bliver påvirket af krig og ustabilitet i Europa. Det skaber en generel utryghed og fører til stigende priser og frygt for tab af arbejdspladser. Genoplev den 2 timer lange debat bla. med indlæg af Morten Bødskov, Lykke Friis og Lars Banger Struwe.

Forårsvalg i Europa

Franskmændene og slovenerne var ved stemmeboksen, mens der blev indgået aftale om Digital Service Act. Samtidig har der været fokus på lovlig migration fra arbejdstagere fra tredjeverdenslande, mens FH inviterer til gå-hjem-møde om forsvarsforbeholdet den 10. maj i København. Læs de seneste nyheder her.

Valglokale, hvor man kan se benene af menneskerne i valgboksene

Afgørelsens time i Frankrig

Spændingen stiger i Frankrig, hvor franskmændene på søndag skal afgøre, hvem der skal være landets næste præsident. Samtidig er Kommissionens kvartalsvise rapport om beskæftigelse blevet offentliggjort. Læs de seneste nyheder fra EU her.