FH; Maskinarbejder i Danmark.

Ugen i EU – uge 47: Optakt til bedre arbejdsvilkår på platforme, demografiske udfordringer og danske erhvervsuddannelser

Kommissionen er i gang med at se på mulighederne for at sikre beskæftigede på de digitale platforme ordentlige arbejdsvilkår. Europa-Parlamentet ønsker mere bindende mål i den europæiske søjle for sociale rettigheder, og Kommissionen konkluderer at frafaldet på de danske erhvervsuddannelser er for højt. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Prideoptog: Prideflag løftet i luften af en ung mand

Ugen i EU – uge 46: Politisk aftale om EU’s flerårige budget og genopretningsplan

Rådet og Europa-Parlamentet er efter små tre måneders forhandlinger enige om genopretningen af Europa og EU’s syvårige budget. Ellers stod ugen i lighedens tegn. EU markerede den årlige ligelønsdag, offentliggjorde den første europæiske LGBTI-strategi, handelsministrene satte fokus på ligestilling og fik i en færdighedspagt. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

IT medarbejder ved pc. PROSA

Ugen i EU – uge 45: Fremtidens arbejderbevægelse, kampen mod hvidvask og OECD’s anerkendelse af kollektive forhandlinger

Det helt store tema i sidste uge var det amerikanske præsidentvalg, men der skete også andre ting på den internationale scene. EU’s finansministre blev enige om at intensivere kampen mod hvidvask. I OECD var der enighed om, at kollektive forhandlinger er en af vejene ud af krisen. Bliv opdateret på den seneste uges internationale nyheder her.