EU-parlamentet, der viser de blå flag

Ugen i EU: Uge 42 – Nyt arbejdsprogram fra Kommissionen

Kommissionen præsenterede arbejdsprogrammet for 2022 samtidig med en evaluering af rammerne for EU’s økonomiske politik. Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg debatterede fremtidens handelspolitik, mens et enigt Europa-Parlament stemte for bedre beskyttelse af arbejdstagere mod asbest. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Byggeri_murer_på_arbejdsplads

Ugen i EU – Uge 41: Teknologi skal sikre fri og fair bevægelighed

Fri og fair bevægelighed gennem et europæisk socialsikringsnummer og et personligt arbejdskort blev debatteret, mens den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet afholdt konference om kunstig intelligens og mentalt helbred. Social dialog var i centrum på Global Deal-forummet, og EU-reformgruppen fremlagde sine anbefalinger om en styrkelse af Folketingets indflydelse på EU-politikken. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Hearing of Nicolas SCHMIT, Commissioner-designate, Jobs- Opening statementHearing of Nicolas SCHMIT, Commissioner-designate, Jobs- Opening statement

Ugen i EU – Uge 40: Kommissær Nicolas Schmit vil bekæmpe ulighed i Europa

Beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit diskuterede løsninger på uligheden i Europa, mens nye afsløringer om skatteunddragelse var på dagsordenen på Europa-Parlamentets plenarforsamling i Strasbourg. En ny rapport viser, at beskæftigelsen snart er tilbage på samme niveau som før COVID-19 Derudover flyttede Den Europæiske Arbejdsmarkedsmyndighed efter års forsinkelse til Slovakiet. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.

Ugen i EU – Uge 39: Asbest skal være fortid på arbejdsmarkedet

Der var flertal i Europa-Parlamentets beskæftigelsesudvalg for bedre beskyttelse af arbejdstagere mod asbest, mens den europæiske fagbevægelse afholdte konference om platformsarbejde. Derudover kom Kommissionen med en meddelelse om bedre håndhævelse af sanktioner over for arbejdsgivere. Bliv opdateret på den seneste uges nyheder fra EU her.