Når arbejdsmiljøkonsulenter fra Branchefællesskaberne for Arbejdsmiljø (BFA) kommer på besøg på virksomheder, kan det være lidt af en øjenåbner for både chefer og ansatte, fordi de får andre og friske øjne på arbejdsmiljøet.

Det har flere haft stor glæde af i perioden 2020-2024, hvor BFA har været ude at vejlede og hjælpe virksomheder til at højne arbejdsmiljøet. Noget man kan læse mere om her.

Godt arbejdsmiljø er ikke bare sund fornuft, men også en god investering, der giver mindre sygefravær, tryggere ansatte og helt konkret sætter sig på bundlinjen!

Flemming h. grønsund

Derfor er der også stor glæde i FH, efter beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) og forligskredsen er blevet enige om at afsætte 112,7 mio. kr. til BFA’erne, så de også fremover kan fortsætte med aktiviteter, der styrker arbejdspladsernes forebyggende arbejdsmiljøarbejde.

LÆS OGSÅ: Vi har lært at tænke arbejdsmiljøet ind fra starten

”BFA’erne gør en kæmpe forskel ude på arbejdspladserne med deres opsøgende arbejde.

Brev til ministeren

De kender brancherne godt og har et godt samarbejde derude, så det er en kæmpe sejr, at FH’s appel til beskæftigelsesministeren har virket, så arbejdsmiljøindsatsen fortsat kan blive styrket ude blandt lønmodtagerne,” siger næstformand i FH, Flemming H. Grønsund, der tilbage i februar 2024 sammen med DA sendte et brev til ministeren med opfordring til at fortsætte med pengene.

Næstformanden er især glad for den afsatte økonomi til BFA’erne, fordi man i trepartsaftalen om arbejdsmiljø i 2020 satte klare mål for arbejdsmiljøet frem mod 2030, nemlig: Færre arbejdsulykker, ingen farlig kemi, færre krænkelser og mindre fysisk og psykisk nedslidning.

Med trepartsaftalen fik partssystemet og BFA’erne, en styrket rolle og medansvar for at realisere de ambitiøse mål, der blev sat frem mod 2030.

LÆS OGSÅ: Erstatninger stiger med 100 mio. på 4 år

Folketinget bevilgede i 2020 og 2021 163 mio. kr. til BFA’erne, så de nødvendige ressourcer til at løfte opgaven var på plads.

Nye metoder i arbejdet

Siden da har de fem BFA’er igangsat en lang række aktiviteter med henblik på at forbedre arbejdsmiljøet for lønmodtagerne på private og offentlige arbejdspladser. 

Arbejdspladserne har i den grad efterspurgt og værdsat de arbejdspladsnære indsatser, og det er derfor en klog politisk beslutning at afsætte de nødvendige penge til at fortsætte den gode indsats!

flemming h. grønsund

Det har sat arbejdsmiljø på dagsordenen og givet en større forståelse for vigtigheden af et godt arbejdsmiljø samt inspireret arbejdspladserne med nye metoder i arbejdet med arbejdsmiljø.

”Arbejdspladserne har i den grad efterspurgt og værdsat de arbejdspladsnære indsatser, og det er derfor en klog politisk beslutning at afsætte de nødvendige penge til at fortsætte den gode indsats.

Godt arbejdsmiljø er ikke bare sund fornuft, men også en god investering, der giver mindre sygefravær, tryggere ansatte og helt konkret sætter sig på bundlinjen” siger Flemming H. Grønsund.

Læs cases

Læs cases

Her kan du læse, hvordan aktiviteterne foregår, og på de resultater som indtil videre er opnået: