-
Skal der afsættes tid til tidsregistrering?
-
Opgaven med tidsregistrering må forventes at være så tidsmæssigt begrænset, at der næppe skal afsættes særskilt tid til dette, men registreringen af arbejdstid skal foregå i arbejdstiden.
-
Hvordan registreres hjemmearbejde
-
På samme måde som almindeligt arbejdstid.
-
Hvordan registreres sociale firmaarrangementer?
-
Foregår arrangementet eller dele af arrangementet inden for normal arbejdstid, så skal det registreres som arbejdstid.
Tid efter normal arbejdstid skal ikke registreres, medmindre medarbejderen er pålagt at deltage i firmaarrangementet.
-
Skal frivilligt arbejde registreres?
-
Dette skal som udgangspunkt ikke registreres, da man ved udførelse af frivilligt arbejde typisk ikke bliver opfattet som lønmodtager.
-
Hvordan registreres kurser, som medarbejderen tager i arbejdsgivers interesse?
-
Sådanne kurser skal registreres som arbejdstid for den del af kurset, der har et fagligt indhold, og som typisk vil være obligatorisk for kursusdeltageren.
Hvis kurset ikke foregår på arbejdspladsen, og medarbejderen selv skal transportere sig direkte hen til kursusstedet og hjem igen efter kurset, vil transporttiden som udgangspunkt opfattes som arbejdstid, der skal registreres.
-
Skal arbejdstid registreres på daglig basis?
-
Der er ikke loven fastlagt rammer for, hvor ofte registrering af arbejdstid skal ske.
Det er som udgangspunkt op til arbejdsgiver, hvor ofte medarbejderen forpligtes til at tidsregistrere, fx om det skal ske på daglig eller fx ugentlig basis.
FH anbefaler, at registreringen af arbejdstiden drøftes og aftales med de tilldsvalgte i samarbejdsudvalg eller i arbejdsmiljøorganisationen for at sikre en fælles forståelse af arbejdstidsregistreringssystemet.
Har man varierende arbejdstid uden faste mødetider eller vagtplan, anbefales det, at arbejdstidsregistrering sker dagligt.
-
Skal man tidsregistre arbejde i bijob?
-
I bijob skal man registrere arbejdstid på samme måde som i sit hovedjob, men registreringen skal ske til medarbejderens ”bi-arbejdsgiver”.
-
Kan man nøjes med at registrere antal timer for en arbejdsdag, eller skal tidsrummet også registreres for at leve op til tidsregistreringskravet?
-
FH tolker reglerne således, at en medarbejder ikke udelukkende skal registrere den samlede arbejdstid men også de specifikke tidspunkter, hvor arbejdet er udført.
Det skal sikre, at hviletidsreglerne overholdes.
Arbejdsgiversiden og Beskæftigelsesministeriet har en anden opfattelse.
-
Hvis man tidsregistrerer allerede inden de nye regler træder i kraft, skal man så gøre noget andet nu
-
Hvis man som medarbejder allerede tidsregistrere sin arbejdstid, er det ikke sikkert, at man skal gøre noget andet efter de nye regler er trådt i kraft.
Det kommer an på, om man allerede registrerer al sin arbejdstid.
Registerer man fx sin arbejdstid gennem et ordresystem, der danner grundlag for regningen til kunden, kan dette kun udgøre et tidsregistreringssystem, der lever op til de nye regler, hvis al arbejdstid registreres i ordresystemet.
Det vil fx også sige kurser, som tages i arbejdsgivers interesse eller sociale arrangementer der forløber inden for medarbejderens normale arbejdstid.