Regeringen er kommet med et udspil bestående af 9 forslag, der alle handler om uddannelse og opkvalificering af ledige.

Forslagene handler dels om forbedringer og forenklinger af eksisterende ordninger, men også afsøgning af nye muligheder for uddannelse og opkvalificering af ledige ift. eksempelvis at bruge opsigelsesperioden mere aktivt, samt undersøge uddannelsesbehov som følge af den kommende grønne omstilling.

Vi ser gerne, at regeringens nye retning også medfører et permanent skift i beskæftigelsesindsatsen, så uddannelse til ledige kommer mere i fokus.

EJNER K. HOLST

”Der bliver udstukket en ny retning i beskæftigelsesindsatsen her. Mere uddannelse til ledige og enklere regler. Det er den helt rigtige retning. Vi har brug for, at flere ledige uddanner sig både til faglært niveau eller ift. korte erhvervsrettede forløb.

Det er godt. Vi har naturligvis ideer til, hvordan det kan blive endnu bedre, men der er bestemt gode takter i regeringens udspil”, siger Ejner K. Holst.

Håber på et permanent skifte i hjælpen til ledige

Forslagene er overordnet af midlertidig karakter, men indeholder markante forandringer af blandt andet uddannelsesløftsordningen, jobrotationsordningen og voksenlærlingeordningen.

”Vi ser gerne, at regeringens nye retning også medfører et permanent skift i beskæftigelsesindsatsen, så uddannelse til ledige kommer mere i fokus.

Men her og nu er der brug for ordninger, der hurtigt kan træde i kraft, så de ledige kan komme videre i deres arbejdsliv. Derfor synes jeg, der er rigtig gode forslag i den her pakke.”

Efter regeringens udspil skal forligspartierne forhandle sig frem til en aftale, som skal hastebehandles i Folketinget inden sommerferien.

”Nu er det så op til Folketingets partier at fortsætte det gode arbejde fra de seneste måneder og lave en rigtig god aftale. Regeringens udgangspunkt er godt. Lad os se om det ikke kan blive endnu bedre”, siger Ejner K. Holst.

Uddannelse er den bedste genstart siger FH