Ledigheden faldt yderlige i oktober
Antallet af bruttoledige faldt med 6.300 personer fra september 2021 til oktober 2021 til et niveau på 87.900 fuldtidspersoner, jf. tabel 1. Ledighedsprocenten var på 3,1 pct., hvilket er 0,2…
Antallet af bruttoledige faldt med 6.300 personer fra september 2021 til oktober 2021 til et niveau på 87.900 fuldtidspersoner, jf. tabel 1. Ledighedsprocenten var på 3,1 pct., hvilket er 0,2…
Der er masser af ledige hænder på det danske arbejdsmarked, herunder 115.000 registrerede ledige. Samtidig står 7.000 og mangler en praktikplads.
Fleksible muligheder for uddannelse gennem hele arbejdslivet bliver afgørende på et mere omskifteligt arbejdsmarked, og det skal det videregående uddannelsessystem i højere grad rustes til. Det forudsætter mere sammenhæng på tværs af uddannelsesniveauer, tydelige uddannelsesveje og et fleksibelt uddannelses- og støttesystem, hvor alle har reelle videreuddannelsesmuligheder hele arbejdslivet – både når det gælder adgang til uddannelsessystemet og økonomien.
Antallet af bruttoledige steg med 1.300 personer fra marts 2021 til april 2021 til et
niveau på 130.700 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten var på 4,6 pct., en
stigning på 0,1 procentpoint sammenlignet med marts 2021. Samlet set er
bruttoledigheden nu godt 27.000 fuldtidspersoner over niveauet fra februar sidste år,
dvs. før coronapandemien brød ud.
Ytringsfriheden er en helt nødvendig forudsætning for en bred og demokratisk debat om vores samfund. Medarbejdernes lyst til at deltage i debatten er vigtig.
Den øgede digitalisering i og af organisationer sætter allerede nu en ny dagsorden for mange. Både i offentlige og private virksomheder, og for ledere på alle niveauer. IT og digitale teknologier fylder i stigende grad i manges hverdag, hvor manuelle opgaver overtages af robotter, nye arbejdsgange og
A-kasserne har en særlig styrke: De formidler job til deres medlemmer ud fra et indgående kendskab til medlemmernes fag. Læs mere om, hvad de fire a-kasser på FTF-området gør for at formidle job til
ledige.
– med borgerne og velfærden i centrum
FTF’erne har et højt arbejdspres. Kun halvdelen vurderer, at deres mulighed for at levere kvalitet i arbejdet er høj eller meget høj. Det høje arbejdspres forringer muligheden for at levere kvalitet i arbejdet og øger risikoen for stress og konflikter mellem arbejde og privatliv.
Stor undersøgelse peger på, at mange FTF’ere har stort udbytte af efter- og videreuddannelse og at det hæver kvaliteten af arbejdet.