De fleste ledige kommer i arbejde ved at søge job, der opslås på jobportaler, i fagblade eller aviser, eller gennem deres egne netværk med beskæftigede og kontakter med arbejdsgivere. Men ledige kan også få god hjælp fra deres a-kasse til at finde et job. A-kassernes særlige styrke er et indgående kendskab til brancher og fag, der ligger indenfor a-kassernes faglige område. A-kasserne bidrager med faglig kompetent jobformidling, fordi de har kendskabet til arbejdsområderne og til de lediges kompetencer. Jobformidling er et godt redskab ikke bare for den ledige, men også for arbejdsgiveren. Formidlingen fører på en meget enkel måde arbejdsgivere og ledige sammen – og det kan ende med ansættelse. Læs her, hvordan jobformidling fungerer i Lærernes A-kasse, Din Sundhedsfaglige A-kasse, BUPL’s A-kasse og FTF-A.