1. maj: Fagbevægelsens Hovedorganisation

Fagbevægelsen hverken kan eller vil frigøre sig – vi ér medlemmerne

Siden Ugebrevet Mandag Morgen i februar 2021 offentliggjorde en undersøgelse fra Københavns Universitet om fagbevægelsens dalende medlemstal har der været mange meninger fremme. De kan kort opsummeres til, at fagbevægelsen skal se at stramme sig an. Men fagbevægelsens dalende medlemstal kan ikke isoleres til kun at handle om fagbevægelsen eller størrelsen på medlemskontingentet.

Klima og grøn omstilling 1. maj - Fagbevægelsens Hovedorganisation

Klimaet og vores økonomiske fremtid har brug for flere unge faglærte

Vi har alle et medansvar for, at færre unge vælger en erhvervsuddannelse. Det er på tide, at vi tager et opgør med uddannelsessnobberiet over middagsbordene og til konfirmationstalerne. For det gør os både dummere og fattigere. I stedet for burde vi fortælle vores børn, at det at være faglært åbner en verden af muligheder, spændende job og gode penge.

Lizette Risgaard - Formand, FH

Fagbevægelsen: Fri os for folketingsmedlemmers fordomme

Den danske models effektivitet understreges ved, at fagbevægelsen og arbejdsgiverne sidste år påtog sig et kæmpeansvar og indgik historisk mange trepartsaftaler. De har bidraget til at bringe det danske samfund stabilt gennem coronakrisen, til der hvor vi er i dag. Måske Mona Juuls corona-isolation har været så seriøs, at hun ikke har fulgt med i dansk politik, og derfor er lovligt undskyldt. Ellers kan det kun bekymre, hvis et medlem af Folketingets Erhvervsudvalg ikke har lagt mærke til det.

Mand i orange arbejdstøj med indkøbsvogn i supermarked

Lizette Risgaard: Udhulingen af dagpengene er et problem for alle

Gabet mellem en månedsløn og dagpengesatsen er nu så stort at vores fælles arbejdsløshedsforsikring ikke længere udgør et solidt sikkerhedsnet hvis man mister jobbet. Det er ikke kun et problem for de ledige, som i mange, mange år har betalt til a-kassen. Det handler også om fundamental tryghed for dem, der er i arbejde, og om arbejdsgivernes mulighed for også i fremtiden hurtigt at kunne hyre og fyre.