Teknikere foran vindmøller

Børsens knæfald for Cepos er den sikre vej til klimafiasko

Klimaets sande helte er alle de lønmodtagere, der skal omstille sig i arbejds- og familielivet, for at vi kan nå klimamålene. Derfor må og skal afgifterne tage hensyn til ligheden i samfundet og arbejdspladserne. Ellers risikerer vi, at miste opbakningen til den grønne omstilling.

Kvindelig rengøringsassistent Hillerød sygehusmobber gulvet. Mandlig rengøringsassistent gør rent på operationsstue på Hillerød sygehus. Fagbevægelsens Hovedorganisation

Pension til Arne er et nybrud i dansk politik – men vi er ikke i mål

Arnes pension markerer et vigtigt kursskifte på Christiansborg. Politik er ikke længere kun et spørgsmål om at skære i velfærden for at kunne sænke skatten for de rigeste. I stedet handler det om værdighed og vigtige investeringer i vores tryghed. Det er vigtigt. Men vi er ikke i mål endnu. Næste skridt er at gå i gang med at forbedre arbejdsmiljøet.

Beskæftigelse og ledighed på arbejdsmarkedet. Mand går ind i Jobcenter

Danmark skal tilbage i endnu bedre form

Hvis vi udnytter muligheden rigtigt, så kan vi få Danmark stærkere og grønnere ud på den anden side af coronakrisen. Men det kræver, at politikerne følger den rigtige opskrift, når de skal træffe de økonomiske beslutninger med finansloven for 2021.

To sosu-assistenter hjælper borger i tøjet

Arbejdsgiverne bør se indad og tilbyde bedre arbejdsvilkår

Knap var forslaget til Arnes tidlige pension landet, før arbejdsgiverorganisationerne stod i kø for at komme med kritik. Pilen peger dog direkte tilbage på dem selv. Virksomhederne har nemlig i høj grad ansvaret for at sikre gode job til en overenskomstmæssig løn med et sundt arbejdsmiljø, og en reel seniorpolitik, så folk kan holde til jobbet i hele arbejdslivet.

Byggeri_murer_på_arbejdsplads

Vil blå blok og RV lytte til deres egne vælgere, når forhandlingerne om pension starter?

Hele syv ud af 10 danskere mener, at politikerne svigter, hvis ikke de indgår en aftale om ret til tidligere tilbagetrækning. Det bør både blå og rød blok tage alvorligt. Både fordi det er afgørende med en værdig tilbagetrækning for dem, der har slidt og slæbt i mange år. Men også fordi der er noget større på spil. Vi taler om grundtilliden mellem befolkningen og politikere - som er blevet svigtet alt for ofte de sidste årtier