For det har store konsekvenser for hver enkelt kollega og deres familier.

Derfor er det nu, vi skal stå sammen for at hjælpe de berørte medarbejdere godt videre.

Danish Crown har et enormt ansvar i denne situation.

Læs også: Danish Crown lukker slagteri i Ringsted (ringsted.dk)

Jeg ved også, at alle tillidsfolkene derude allerede nu arbejder på højtryk for at hjælpe medarbejderne videre. Kæmpe respekt for det store arbejde, I står foran de kommende måneder.

Men også jobcentre og a-kasser spiller en stor rolle. Jobcenteret kan ansøge om midler fra den såkaldte varslingspulje til at hjælpe medarbejdere ved større afskedigelser. Formålet med varslingspuljen er at sikre en hurtig og aktiv indsats for medarbejdere berørt af afskedigelser.

Arbejdsgiverne har længe råbt på kvalificeret arbejdskraft – og nu er tiden kommet til at vise, at de mener det alvorligt!

Morten skov christiansen

Puljemidlerne kan bruges til jobsøgningsforløb, opkvalificering og andre initiativer, der er relateret til jobcenterets indsats.

Arbejdsgiverne skal på banen

Så er der arbejdsgiverne.

De har længe råbt på kvalificeret arbejdskraft – og nu er tiden kommet til at vise, at de mener det alvorligt.

Derfor håber jeg også, at de lokale arbejdspladser i området tager godt imod de snart tidligere Danish Crown-medarbejdere. For lukningen understreger vigtigheden i, at vi fortsat opretholder arbejdspladser i hele Danmark.

Men lige nu er det afgørende, at vi sørger for at støtte slagterimedarbejderne fra Ringsted. Vi skal sammen sørge for, de får gode muligheder for at komme videre med deres liv, på trods af det chok det naturligvis er, når deres arbejdsplads lukker.

Jeg sender varme tanker til alle de berørte medarbejdere på Danish Crown i Ringsted og deres familier.