På baggrund af  undersøgelser blandt virksomhederne i de to brancher har BFA Handel, Finans og Kontor udviklet en række værktøjer, som virksomhederne selv kan bruge.

Værktøjerne hjælper med at skabe bedre balance mellem krav og ressourcer, mere indflydelse på eget arbejde og mere tid til koncentration og fordybelse.

Fordybelsespyramiden

’Fordybelsespyramiden’ skal øge den mentale sundhed og mindske stress. Temapakken er målrettet ansatte på kontorer og består af  korte instruerende videoer, PowerPoint-præsentationer, arbejdsskemaer mm.

Det er et virkelig lækkert format. Man får hele pakken. Der ligger videoer, man bliver båret igennem, der er ingen undskyldninger, det er lige til at gribe!

Niels Juul Hansen, Spar Nord, Vejle

”Det er et virkelig lækkert format.

Man får hele pakken. Der ligger videoer, man bliver båret igennem, der er ingen undskyldninger, det er lige til at gribe”, siger kundechef Niels Juul Hansen, Spar Nord, Vejle

Få styr på arbejdspresset

Knap 4000 har downloaded materialer og værktøjer, og tilbagemeldingen er, at fordybelsestiden medvirker til at mindske stressen. Tiden bruges således til f.eks. at planlægge arbejdet bedre, eller til at få løst mere komplekse opgaver.

BFA har for nylig lanceret materialet ’Få styr på arbejdspresset’ med en tilsvarende struktur og opbygning.

 Fem BrancheFællesskaber for Arbejdsmiljø, BFA

 
Fem BrancheFællesskaber for Arbejdsmiljø, BFA

I BFA’erne samarbejder arbejdsgivere og arbejdstagere for at fremme et sundt og sikkert arbejdsmiljø på arbejdspladserne. De fem BFA dækker tilsammen hele det danske arbejdsmarked:

  • BFA Velfærd og Offentlig administration
  • BFA Bygge & Anlæg
  • BFA Industri
  • BFA Handel, Finans og Kontor
  • BFA Transport, Service, Turisme og Jord til Bord