I tæt samarbejde med mejeribranchen har BFA Transport, Service, Turisme og Jord til Bordudviklet 11 målrettede ’kemipakker’, som sætter fokus på hver sit emne inden for det kemiske arbejdsmiljø:

Kendskab til mærkningsregler, håndtering af kemiske produkter, risikovurdering, brug af personlige værnemidler osv.

Mejerierne får tilbud om rådgivning fra en autoriseret arbejdsmiljørådgiver om lige præcis den ’pakke’, som passer bedst til deres behov.

FA og DA med klar opfordring til ministeren: Flere penge til et sikkert og sundt arbejdsmiljø!

FA og DA med klar opfordring til ministeren: Flere penge til et sikkert og sundt arbejdsmiljø!

 “Jeg har svært ved at forstå, at regeringen med den ene hånd presser danskerne til at arbejde mere, og med den anden hånd udhuler økonomien til den arbejdspladsnære arbejdsmiljøindsats”, siger Flemming Grønsund.

LÆS MERE

Rådgivningen tager fra et par timer og op til en hel dag, afhængig af virksomheden. Virksomhederne kan benytte en hotline og få fortsat vejledning efter besøget.

Venteliste til rådgivning

Hele 64 mejerivirksomheder har allerede gennemført en eller to af pakkerne, og mange flere er på vej. Ved udgangen af 2023 er syv mejerier ligefrem på venteliste.

Den foreløbige erfaring ud fra den store efterspørgsel på pakkerne samt opfølgning viser, at den direkte dialog med virksomheder og medarbejdere har været god og har givet større engagement end skriftlige vejledninger.

I efteråret 2024 vil BFA gennemføre en række før- og eftermålinger for at måle effekten af indsatsen.

 Fem BrancheFællesskaber for Arbejdsmiljø, BFA

 
Fem BrancheFællesskaber for Arbejdsmiljø, BFA

I BFA’erne samarbejder arbejdsgivere og arbejdstagere for at fremme et sundt og sikkert arbejdsmiljø på arbejdspladserne. De fem BFA dækker tilsammen hele det danske arbejdsmarked:

  • BFA Velfærd og Offentlig administration
  • BFA Bygge & Anlæg
  • BFA Industri
  • BFA Handel, Finans og Kontor
  • BFA Transport, Service, Turisme og Jord til Bord