Konflikter, hårde ord, ubehagelige beskeder på Aula og konfrontationer mellem elever og lærere og ind imellem også forældre har været et stigende problem i Vejle.

Derfor besluttede MED-udvalget for skoleområdet  i Vejle Kommune at hente hjælp  hos besøgsteamet BFA Velfærd og Offentlig administration.

Det kom der et længere, understøttende forløb ud af, hvor BFA’s  konsulenter satte fokus på systematik og sammenhæng i forebyggelsen.

BFA holdt os fast

”Vi har fået meget vigtig inspiration og viden, som vi kan anvende i vores arbejde med krænkende handlinger.

Vi er lykkedes med rigtig mange ting, fordi BFA har holdt os fast på, hvordan vi arbejder systematisk, og de har givet os en række modeller til, hvordan vi kan arbejde”, siger Ulla Riisbjerg Thomsen, der er chef for Uddannelse og Læring i Vejle Kommune.

Hjalp med at sætte retning

”Det, at vi har haft konsulenter på udefra over en længere periode, har været rigtig godt.

De har hjulpet med at stille de rette spørgsmål, så det kom ud over rampen, og de har hjulpet os med at sætte retning”, siger skoleleder på Vinding Skole, Dorte Petterson.

Maya Skov Lindholm, pædagog på Skibet Skoles SFO samt tillids- og arbejdsmiljørepræsentant, supplerer:

”Det har været en øjenåbner. Vi er blevet præsenteret for mange nye metoder. Mange nye guldkorn.

Vi kan høre og se at metoderne er brugt direkte på vores skoler. Vi har fået større bevidsthed om, hvad der konkret ligger i forebyggelse og risikovurdering!

deltager i forløbet på vejle skoler

Det har været en kæmpefornøjelse fra start til slut. Konsulenterne har simpelthen været så gode.  Hele processen har været både meget konkret og meget åben. Det har været anderledes og helt vildt godt”.

Skoleområdet i Vejle tæller 32 skoler med tilhørende institutioner og i alt 2.000 medarbejdere.

 Fem BrancheFællesskaber for Arbejdsmiljø, BFA

 
Fem BrancheFællesskaber for Arbejdsmiljø, BFA

I BFA’erne samarbejder arbejdsgivere og arbejdstagere for at fremme et sundt og sikkert arbejdsmiljø på arbejdspladserne. De fem BFA dækker tilsammen hele det danske arbejdsmarked:

  • BFA Velfærd og Offentlig administration
  • BFA Bygge & Anlæg
  • BFA Industri
  • BFA Handel, Finans og Kontor
  • BFA Transport, Service, Turisme og Jord til Bord