Sagen kort

Fredag d. 29. maj bragte Børsen indlægget “Bør­sen me­ner: Cor­o­na­hjælp må ikke stå i vej­en for nye job“.
Her advarede man mod at indføre FH’s forslag om et midlertidigt coronatillæg til dagpengene.

Læs hele indlægget her

Børsen var i sidste uge ude med en advarsel mod at indføre vores forslag om et midlertidigt coronatillæg til dagpengene. Det vil øge arbejdsløsheden yderligere, må man forstå.

Jeg vil på det kraftigste advare imod den måde at tænke krisepolitik på.

Jeg er med på, at Børsen er en erhvervsavis, men det er ubegribeligt, at man ikke kan se rimeligheden i, at man kommer med en hjælpende hånd over for de arbejdsløse, som er nogle af dem, der er hårdest ramt.

Lizette Risgaard

Arbejdsmarked på hovedet

Hele arbejdsmarkedet er vendt på hovedet her under coronakrisen. Vi har heldigvis sikret rigtig mange arbejdspladser med trepartsaftalen om lønkompensation. Men nogle virksomheder har været nødt til at afskedige medarbejderne.

Ude i virkeligheden er der rigtig mange lønmodtagere, der fra den ene dag til den anden har mistet sit job. Og for mange af de mennesker er jobmarkedet fuldstændig bundfrossent.

Lizette Risgaard

Det kan godt være, at Børsen kan google sig frem til 15.000 jobannoncer, men det er altså bare meget langt fra virkeligheden at bruge det som en formildnende omstændighed. Ude i virkeligheden er der rigtig mange lønmodtagere, der fra den ene dag til den anden har mistet sit job. Og for mange af de mennesker er jobmarkedet fuldstændig bundfrossent. Samtidig går man nok og håber på, at man kan vende tilbage til kollegerne, når denne helt ekstraordinære tilstand er overstået.

Ubegribeligt

Alligevel skal landets arbejdsløse ifølge Børsen afskæres fra en økonomisk håndsrækning ud fra en argumentation om, at det vil gøre de ledige mere dovne. Børsen har kort fortalt ikke meget tilovers for de mange ledige, der i årevis har indbetalt kontingent for at sikre sig mod arbejdsløshed. På trods af, at politikerne gang på gang har forringet dagpengeforsikringen.

Det svarer til, at jeg gik ud og advarede mod hjælpepakkerne til virksomhederne, fordi det ville få dem til at sænke produktiviteten og præstere under evne.

Lizette Risgaard

Jeg er med på, at Børsen er en erhvervsavis, men det er mig ubegribeligt, at man ikke kan se rimeligheden i, at man også kommer med en hjælpende hånd over for de arbejdsløse, som jo i virkeligheden er nogle af dem, der er hårdest ramt.

Gamle floskler

I stedet gemmer Børsen sig bag nogle markedskonforme floskler om incitamenterne til at arbejde. Det svarer til, at jeg gik ud og advarede mod hjælpepakkerne til virksomhederne, fordi det ville få dem til at sænke produktiviteten og præstere under evne. En økonomisk model ville sikkert give mig ret, men det gør jo ikke påstanden mindre obskur.

Det handler grundlæggende om at sikre tryghed for dagpengeforsikrede. For tryghed giver dansk økonomi styrke, ikke mindst i denne meget usikre tid.

Indlæg Børsen 02.06.20