Lærlingeoprøret havde samlet 200 deltagere herunder statsminister Mette Frederiksen, tidl. statsminister Poul Nyrup Rasmussen samt repræsentanter fra fagbevægelsens og arbejdsgiverne.
”Vi har forment besøg i aften” indledte showets vært Kasper Stisen, der er ungdomskonsulent i Fagbevægelsens Hovedorganisation og fortsatte:
”Vi har nemlig besøg af en masse dygtige lærlinge og elever. I er jo aftenens hovedpersoner!”.
Kulturkamp for faglig stolthed
Ifølge lærlingeoprørets talsperson Carl Emil Lind vil Lærlingeoprøret i 2024 særlig fokusere på en kulturkamp for faglig stolthed:
” Der er intet der på samme måde giver karakter, trivsel og rygrad, som faglig stolthed over godt håndværk.” fortæller Carl Emil.
”Derfor er der brug for at samfundet bliver lige så stolte over de enkelte fag, som os der er faglærte selv er.
Det handler om at kvaliteten og det faglige udbytte på uddannelserne skal være højt.”
LÆS OGSÅ: Følg og støt Lærlingeoprøret (Facebook)
For Lærlingeoprøret handler de næste politisk målsætninger om, at elever og lærlinge skal have flere rettigheder ved blandt andet at ligestille dem med studerende, så de kan få et studiekort til offentlig transport.
Derudover ønsker Lærlingeoprøret, at der skal indføres et lærlingefradrag for at gøre det mere økonomisk attraktivt at tage en erhvervsuddannelse.
Kulturkampen er vigtigere end nogensinde før
De unge, der vælger den faglige vej, fortjener anerkendelse og prestige.
Både fra forældrene i de små hjem, fra kollegerne på de store arbejdspladser og fra samfundet.” fortæller Carl Emil Lind.
Videoen øverst i denne nyhed blev vist til showet.
Den viser Lærlingeoprøret arbejde indtil nu – og hæng på til sidst, hvor der sløret bliver løftet for det videre arbejde i Lærlingeoprøret.