Men vi skal videre end løfterne og giver ikke op, før Folketinget har sat det sidste punktum i finansloven. For i de kommende år vil Danmark mangle både faglærte og professionsuddannede.

Mød her Julie Victorie, 26 år – som med en gymnasial uddannelse i bagagen nu er ved at uddanne sig til bager.

Jeg opfandt nærmest en helt ny måde at lave baguettes på.

Julie Victorie

“En erhvervsuddannelse er lige så meget værd som en gymnasial uddannelse”, svarer Julie, når hun bliver spurgt om, hvorfor i alverden hun tog en gymnasial uddannelse først.

Hvad er du stolt af ved dit fag?

Jeg er superstolt af alt det, vi kan finde ud af at lave. Vores håndværk er ikke som alle andres. Alt er levende, og intet bliver på samme måde hver dag. Det er supersejt, at vi kan finde ud af det.

LÆS OGSÅ: Mød unge med færdigheder til fremtiden

Jeg er også stolt af de traditioner, der er i faget, og som vi holder ved. For eksempel har vi i Danmark lavet kransekage i 100-200 år. Det er sejt med den historie, der er i faget.

Hvad er du særligt dygtig til?

Helt specifikt er jeg særligt god til at lave surdejsbaguette. Den har jeg fået meget ros for. Det var også den, jeg vandt DM i skills med, der sad den lige i skabet.

LÆS OGSÅ: Hvem skal bygge vindmøllerne?

Kan du fremhæve en episode, hvor du gjorde noget ekstra lækkert i dit fag?

Det er igen de der baguettes, for dem er der noget særligt ved.

Jeg fik udleveret en opskrift, som jeg lavede fuldstændig om på, og på papiret burde det ikke kunne lade sig gøre.

Men jeg fik det til at virke alligevel og gjorde bare brødet 10 gange bedre. Jeg opfandt nærmest en helt ny måde at lave baguettes på.

LÆS OGSÅ: Sådan får vi flere faglærte og professionsuddannede

Erhvervsuddannelse
Erhvervsuddannelse
Erhvervsuddannelse
Det økonomiske løft af erhvervsuddannelserne i den netop offentliggjorte finanslov er et helt afgørende skridt for at imødese behovet for flere faglærte. Mød Jens der har har brudt hans sociale arv og er blevet møbelsnedker!