3F har gennem flere år kæmpet for at få Wolt til at indrette sig efter spillereglerne på det danske arbejdsmarked og tage ansvaret som arbejdsgiver på sig.

Wolt fastholder derimod, at tjenestens flere tusinde bude ikke er ansatte, men selvstændige “kurerpartnere”.

Afgørelsen har tilbagevirkende kraft, så den omfatter også bude, der tidligere er kommet til skade

Bjørn Elling, advokat 3F

Konsekvenserne af den nye afgørelse for Wolt er ganske omfattende, pointerer Bjørn Elling, der er advokat i fagforbundet 3F.

– Det betyder helt konkret, at samtlige af Wolts bude er omfattet af den danske arbejdsskadesikringslov og dermed automatisk berettigede til erstatning, hvis de kommer til skade under deres arbejde.

Afgørelsen har tilbagevirkende kraft, så den omfatter også bude, der tidligere er kommet til skade, oplyser Bjørn Elling.

I øjeblikket behandler 3F København fem arbejdsskadesager vedrørende Wolt-bude og advarer samtidig om mulige mørketal.

Læs mere: Fem arbejdsskadesager på Wolt-bude på vej

Wolt-bude er lønmodtagere

Wolt-bude er lønmodtagere

I foråret afgjorde Skattestyrelsen, at de blå Wolt-bude skal klassificeres som lønmodtagere fremfor selvstændige. Denne konklusion er blevet mødt med bekymring fra Wolt, da de frygter langt flere forpligtelser som arbejdsgivere i fremtiden.

50 årige Kristian Linnemann (billedet) blev ramt af skatteafgørelsen, der tvinger Wolt til at anse bude som lønmodtagere. Kristian Linnemann har flere forskellige freelancejob, men kan nu ikke længere have enkeltmandsvirksomhed og køre for Wolt på grund af skats afgørelse. Derfor tror han ikke, at han kommer til at arbejde for leveringstjenesten længere.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

EU & Internationalt
EU & Internationalt
EU & Internationalt
Platformsarbejde bliver stadig mere almindeligt. Vi ser efterhånden platformsarbejdere overalt i bybilledet, hvor de bl.a. er i færd med at bringe mad ud for selskaber som Wolt. Platformsarbejdere har dog ikke de samme vilkår som andre lønmodtagere, og det skal der gøres noget ved.