Fængselsbetjente tilhører en af de erhvervsgrupper, der er allermest udsat, når det gælder arbejdsskader.

Derfor er prisen på at tegne en arbejdsskadeforsikring for en fængselsbetjent hos Arbejdsmarkedets Erhvervssygeforsikring (AES) også steget kraftigt de senere år.

For fem år siden kostede det 5157 kroner årligt. I dag er prisen 8425 kroner, svarende til en stigning på 63 procent. En sygeplejerske koster 211 kroner at forsikre.

Det her handler om, at det skal være mere trygt at arbejde i Kriminalforsorgen. Hvis den indsats lykkes, vil det også have den sideeffekt, at Kriminalforsorgen sparer penge på AES-bidraget!

Henrik Thøgersen, Fængselsforbundet

Løber op i millioner

Årsagen til den høje forsikringspræmie er de mange erstatningssager til skadede medarbejdere, som kan løbe op i millioner for den enkelte medarbejder, og som skal dækkes af præmieindbetalingerne.

Alene i 2023 var Fængselsforbundet med til at sikre sine medlemmer 182 millioner kroner i erstatning.

Henrik Thøgersen, der er tovholder på arbejdsmiljøområdet for Fængselsforbundet, efterlyser et større fokus på at gøre arbejdet mindre belastende for de ansatte.

Han fremhæver de høje forsikringspræmier som et vigtigt økonomisk incitament for Kriminalforsorgen til at gøre noget ved problemet.

– Det her handler om, at det skal være mere trygt at arbejde i Kriminalforsorgen. Hvis den indsats lykkes, vil det også have den sideeffekt, at Kriminalforsorgen sparer penge på AES-bidraget, siger han.

/ritzau/