En 65-årig lastbilchauffør fra Søby, syd for Herning, omkom mandag eftermiddag i en arbejdsulykke på en genbrugsplads.

Chaufføren blev fundet klemt under vådt sammenpresset pap, som han havde forsøgt at losse fra sin lastbil. Politiet blev alarmeret klokken 14.08 og ankom straks til ulykkesstedet. Desværre blev chaufføren erklæret død af akutlægen kort derefter.

Ifølge politikommissær Erik Kristensen, lokalpolitiet i Herning, er den mest sandsynlige årsag til ulykken, at chaufføren åbnede bagenden af sin lastbil for at losse pap.

Det våde og sammenpressede pap er så skreddet ned over chaufføren og klemt ham ihjel.

Pårørende er blevet underrettet, og en ligsyn vil blive afholdt i dag torsdag for at fastslå dødsårsagen. Politiet undersøger også overvågningsvideoer fra ulykkesstedet, da der ikke var nogen øjenvidner til den tragiske hændelse.

LÆS OGSÅ: Ingen skal dø af at gå på arbejde

Arbejdstilsynet er blevet informeret og er i gang med at undersøge ulykken. De vil vurdere om der er sket en fatal overtrædelse af lovgivningen om arbejdsmiljø og eventuelt udstede påbud.

Seks døde i september

Ulykken sker efter en sort september, hvor 6 mænd døde på jobbet. De tragiske dødsulykker, har berørt udelukkende mænd. De fleste dødsulykker på jobbet i Danmark sker på industriarbejdspladser.

LÆS OGSÅ: Døden på jobbet – Dødsulykker.dk (Fagbladet3F)

Højeste antal ulykker i 14 år

Højeste antal ulykker i 14 år

I 2023 vil Fagbevægelsens Hovedorganisation omtale alle dødsfald på det danske arbejdsmarked. Sidste år var der 43 dødsulykker i forbindelse med arbejde i Danmark. Det er det højeste antal i 14 år.

Det er uacceptabelt, at så mange lønmodtagere på det danske arbejdsmarked dør på arbejdet!

Vi skal have arbejdsgiverne på banen. Det er deres ansvar, at der er styr på sikkerheden. Derfor sætter fagbevægelsen fokus på arbejdsulykker i 2023 – så vi kan vende udviklingen.

Kilde: Fagbladet3F