Onsdag døde en 41-årig portugisisk mand i forbindelse med en eksplosion på en stålfabrik ved Give. Tre andre personer kom også til skade ved eksplosionen, og to af dem – en 31-årig og en 44-årig mand – er i skrivende stund stadig i livsfare.

Ulykken fandt sted på Welcon A/S’ stålfabrik ved Give, hvor de producerer vindmøller.

Mand dør klemt fast under jernstøbeform

En frygtelig arbejdsulykke kostede tidligt fredag 15. september en 37-årig mand fra Randers livet. Ulykken fandt sted på en virksomhed beliggende på Wavinvej i Hammel. Manden blev fatalt klemt under en stor jernstøbeform, og trods hurtig indsats fra redningspersonalet blev han desværre erklæret død på ulykkesstedet.

Arbejdstilsynet blev straks tilkaldt for at iværksætte en omfattende undersøgelse af ulykkens omstændigheder og årsager.

LÆS OGSÅ: Familiefar mister livet i frygtelig ulykke på slagteri

Kun mænd dør på jobbet

Tirsdag 19. september mistede en 48-årig livet ved en arbejdsulykke i Lemvig. Manden blev fundet livløs i forbindelse med betjeningen af en af genbrugspladsens maskiner.

Få timer senere i Espergærde omkom en 54-årig mand, da han førte en truck. De nærmere omstændigheder for begge ulykker er i gang med et blive undersøgt af myndighederne.

Torsdag 7. september mistede en mand livet efter en arbejdsulykke hos Nordic Sugar i Nakskov, hvor han blev klemt fast under rensning af nogle transportrør. Fredag morgen den 8. september døde en 57-årig mand, da han blev fatalt ramt af en truck hos renovationsfirmaet Marius Pedersen i Rødovre

De tragiske dødsulykker, der har fundet sted i september i år, har berørt udelukkende mænd. De fleste af dødsulykker på de danske arbejdspladser sker på industriarbejdspladser.

Højeste antal ulykker i 14 år

Højeste antal ulykker i 14 år

I 2023 vil Fagbevægelsens Hovedorganisation omtale alle dødsfald på det danske arbejdsmarked. Sidste år var der 43 dødsulykker i forbindelse med arbejde i Danmark. Det er det højeste antal i 14 år.

Det er uacceptabelt, at så mange lønmodtagere på det danske arbejdsmarked dør på arbejdet!

Vi skal have arbejdsgiverne på banen. Det er deres ansvar, at der er styr på sikkerheden. Derfor sætter fagbevægelsen fokus på arbejdsulykker i 2023 – så vi kan vende udviklingen.

Udvikling i arbejdsulykker i Danmark

46.434

2022

44.080

2021

39.221

2220

TEMA

INGEN SKAL DØ AF AT GÅ PÅ ARBEJDE

Antallet af alvorlige ulykker på det danske arbejdsmarked stiger og stiger!

Arbejdsulykker
Arbejdsulykker
Arbejdsulykker
Det mener Dan Henriksen, der i 2002 blev bombarderet med asbest under en nedrivning. Uden maske eller andet beskyttelsesudstyr. I dag er han på vej til at dø af lungehindekræft “og jeg er ikke den eneste eller den sidste”, siger den tidligere blikkenslager, som opfordrer politikerne til hurtigst muligt at få kortlagt og fjernet al asbest i Danmark.
DØDSULYKKE
DØDSULYKKE
DØDSULYKKE
Søndag 07. maj 2023 har en 53-årig mand mistet livet i en alvorlig arbejdsulykke på teglværket Strøjer Tegl. Fyns Politi bekræfter ulykken, og virksomheden Egernsund Wienerberger, der for nyligt har overtaget Strøjer Tegl, har også bekræftet hændelsen.
Arbejdsulykker
Arbejdsulykker
Arbejdsulykker
Dødsulykke på Danish Crowns slagteri: Ingen redning mulig trods helikopterevakuering