Endnu en fatal arbejdsulykke fandt sted den 13. juni på Danish Crowns slagteri i Blans.

Michael Meyer blev klemt fast i en kassevasker, han var i gang med at gøre rent. Han blev i helikopter hastet til Odense Universitets Hospital (OUH) med svære skader, som han desværre ikke overlevede.

Michael Meyer, 44 år gammel, efterlader sig to børn under 18 år og boede i Løjt Kirkeby. Han havde arbejdet som reparatør hos Danish Crown i Blans i lidt over et år.

Låget vejede 800 kg

Arbejdstilsynet blev tilkaldt efter ulykken og ifølge besøgsrapporten blev Michael Meyer fundet fastklemt af andre ansatte på slagteriet kl. 05.25. Fire personer forsøgte at løfte låget på maskinen for at befri ham, men da låget vejede 800 kilo, lykkedes det ikke.

På det tidspunkt var Michael Meyer allerede livløs, og det vides ikke præcist, hvor længe han havde været fastklemt, før han blev fundet.

Strakspåbud til Danish Crown

Arbejdstilsynet har udstedt et strakspåbud til Danish Crown om at tage kassevaskeren ud af drift, indtil eventuelle fejl eller skader er udbedret.

Danish Crown afventer nu myndighedernes undersøgelser af ulykken.

Det er ikke første gang, der er sket en dødsulykke på Danish Crown. I 2010 blev den 51-årige truckchauffør Steen Pedersen klemt fast mellem en gaffeltruck og en læsserampe på en lastbil og afgik ved døden.

Antallet af dødsulykker bare stiger og stiger

Antallet af alvorlige ulykker på det danske arbejdsmarked stiger og stiger. Fagbevægelsen har sammen med arbejdsgiverne leveret flere flyvefærdige løsninger til regeringen.

Ingen skal dø af at gå på arbejde!

Udvikling i arbejdsulykker i Danmark

46.434

2022

44.080

2021

39.221

2020