Hele 16.000 kontanthjælpsmodtagere er kommet i beskæftigelse siden coronakrisen ramte os. Dermed er antallet af kontanthjælpsmodtagere det laveste i 13 år.

Faldet i kontanthjælpsmodtagere giver staten en nettogevinst på fire mia. kroner for hvert år, denne gruppe er i arbejde i stedet for at være på kontanthjælp. Det viser beregninger fra Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Lizette Risgaard, formand for FH, opfordrer derfor kraftigt arbejdsgivere og politikere til at få øjnene op for de oplagte muligheder for at finde arbejdskraft inden for landets grænser – i stedet for at se en lavere beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft som eneste løsning.

Lad os få dem i job, der kan – sammen med vores seniorer, fleksjobbere og unge uden arejde

Lizette Risgaard

”Der har været utrolig stor fokus på den samfundsmæssige gevinst ved at åbne grænserne for udenlandsk arbejdskraft. Men de her tal viser sort på hvidt, at det er en kæmpe gevinst at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde. Både for den enkelte, og for hele samfundet. Fire milliarder om året er ikke småpenge”, siger FH-formanden.

Lavere beløbsgrænse

I de aktuelle forhandlinger om at løse manglen på arbejdskraft er Venstre og Konservative kommet med et udspil til et lavere beløbsgrænse for arbejdskraft uden for EU.

”Det undrer det mig, at arbejdsgiverne og borgerlige politikere er så forhippede på at sænke beløbsgrænsen. Mon vi havde fået 16.000 jobparate kontanthjælpsmodtagere i arbejde, hvis arbejdsgiverne havde haft mulighed for at hente billig arbejdskraft fra tredjelande? Nej, det tror jeg ikke”, siger Lizette Risgaard.

OPDATERET 07.01.22 – VI HAR:

6.000

UNGE, SOM MANGLER EN LÆRE- ELLER PRAKTIKPLADS.

23.000

DANSKERE OVER 50 ÅR, SOM ER LEDIGE.

18.000

NYUDLÆRTE OG NYUDDANNEDE, SOM MANGLER ET JOB.

77.000

UNGE UNDER 30 ÅR, DER HVERKEN ER I JOB ELLER I UDDANNELSE

VI SKAL HAVE DE LEDIGE I JOB
DET ER OVER GRÆNSEN