-Det er et godt første skridt på vejen, fordi det er vigtigt, at både store og små virksomheder betaler den skat, de skal. De skal også bidrage til vores velfærd. Som eksempelvis et fremtidssikret uddannelsessystem, bedre sundhedsydelser og mere omsorg for børn og ældre, siger Bente Sorgenfrey, næstformand, FH.

Kampen mod skattesnyd er også en kamp mod stigende ulighed.

Bente Sorgenfrey, Næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation

Trods det store flertal for den samlede betænkning, var der ikke flertal for den fælles bund under selskabsskatten, som også var en del af rapporten. Og som Fagbevægelsens Hovedorganisation har udpeget som en prioritet til Europa-Parlamentsvalget 26. maj.

Skattetænkning skal ikke være et konkurrenceparameter

– Vi kæmper videre for at sikre, at den bliver realiseret. Derfor har vi også sat særligt fokus på det til valget. Kampen mod skattesnyd er også en kamp mod stigende ulighed.

Og derfor mener vi, at Danmark skal arbejde for en fælles bund under selskabsskatten i EU. Og det arbejder vi også videre med efter valget. Det er afgørende, at en ny kommission også ser det her som prioritet, for skattetænkning skal ikke være et konkurrenceparameter, siger Sorgenfrey. 

Akut: Stop for skattekonkurrencen

Også Jeppe Kofod (S, S&D), som har været medordfører på betænkningen er klar til at kæmpe videre for den fælles bund under selskabsskatten.

– Vi har akut brug for en minimumsselskabsskattesats i EU. En koordinerende skattealarmcentral under Kommissionen, at få sat en stopper for skattekonkurrencen mellem EU-landene. Og få gjort det vanskeligere at bringe sorte penge ind i EU, siger han

Betænkningen afslutter EU-Parlamentets Særlige Skattesnydsudvalgs årelange mandat, hvor det har afholdt 18 høringer om særlige emner af interesse, 10 udveksling af synspunkter med finansministre og EU-kommissærer og fire factfinding-besøg — til USA, Isle of Man, Danmark & Estland og Letland.L

Læs også: Skattekriminalitet – MEP’erne ønsker EU-finanspoliti og efterretningsenhed