Indflydelse. Til gavn for medlemmer og samfundet. Det er målet med det debatoplæg, LO og FTF sammen fremlægger. Danmark har brug for en stærk fagbevægelse i fremtiden, så lønmodtagerne fortsat har mulighed for indflydelse på udviklingen af deres arbejdspladser og samfundet. Det kan bl.a. sikres ved at øge samarbejdet mellem hovedorganisationerne, eller ved at de faglige organisationer i LO og FTF slår sig sammen i én hovedorganisation.

Som medlem af en fagforening er man med til at tage ansvar for sig selv, sin arbejdsplads og for samfundet. Og netop det er vigtigt for mange af medlemmerne af organisationerne i FTF, mener formand Bente Sorgenfrey.
”Fagbevægelsen er medlemmerne, og vi skal styrke fagbevægelsens indflydelse for deres skyld. Så vi fortsat kan påvirke den økonomiske dagsorden, sikre gode uddannelser og skabe velfærd og vækst i samfundet. Som alle ved, er vi i tæt dialog med LO om, hvordan vi skaber en stærk fagbevægelse, og det nye debatoplæg viser en masse af de muligheder, der ligger foran os”, siger Bente Sorgenfrey.
Oplægget peger fx på muligheden for, at fagbevægelsen i højere grad bliver en tænketank, der udvikler viden og analyserer udfordringer i samfundet.
Netværk på tværs styrker medlemmerne
I en fagforening er man med i et stærkt fagligt fællesskab, der giver ny viden og netværk med kolleger over hele landet. En eventuel ny stor hovedorganisation skal styrke de faglige fællesskaber og udvikle netværk på tværs, mener Bente Sorgenfrey.
”Vi skal udbyde netværk på tværs af organisationer om bl.a. organisering af medlemmer – og gerne bidrage til at sikre fagbevægelsen et godt image blandt befolkningen ved at samle kræfterne og lytte aktivt til medlemmerne”, siger hun.
Mulighederne i debatoplægget skal nu debatteres frem til LO’s og FTF’s kongresser i efteråret 2015.