I næsten syv år har opsvinget i dansk økonomi betydet solidt stigende beskæftigelse og lavere arbejdsløshed. Det har blandt andet givet personer på kanten af arbejdsmarkedet gode muligheder for at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Dagens tal peger dog på, at der fortsat er behov for en indsats for de ledige, så flere sikres bedre muligheder for varig tilknytning til arbejdsmarkedet.

Mette Hørdum Larsen, Økonom i FH

Nu ser det imidlertid ud til, at fremgangen på arbejdsmarkedet sker i lavere tempo. Bruttoledigheden står aktuelt stille, og stigningerne i beskæftigelsen er aftaget.

– Den seneste udvikling skal dog ikke ses som et tegn på, at de gode tider på arbejdsmarkedet er overstået. Med mange års opsving er det helt normalt, at fremgangen nu sker i et mere beskedent tempo”, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i FH.

– Dagens tal peger dog på, at der fortsat er behov for en indsats for de ledige, så flere sikres bedre muligheder for varig tilknytning til arbejdsmarkedet. Det gavner både den enkelte og samfundet.

– Dansk økonomi står stadig stærkt trods udsigt til en opbremsning og modvind fra udlandet. Beskæftigelsen stiger og forventes at fortsætte med at stige de kommende år. Det er nu – i disse gode tider – at vi skal sørge for at få alle med. Det er nu, at vi skal gøre os stærkere og mere modstandsdygtige over for de knap så gode år, siger Mette Hørdum Larsen.

Læs hele analysen: “Aktuel stilstand i arbejdsløsheden” (PDF-fil)