Dansk Arbejdsgiverforening har i dag været ude med en analyse, som de mener, viser, at hver anden kontanthjælpsmodtager reelt ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Det samme gælder hver fjerde ledige dagpengeforsikrede.

Virksomhederne har brug for at komme op i gear og synliggøre de ledige job.

Ejner K. Holst, Næstformand i FH

”Selvfølgelig skal de ledige stå til rådighed. Det er en af forudsætningerne bag befolkningens store opbakning til flexicurity-systemet. Men tallene kan ikke bruges til at påstå, at de ikke gør det”, siger FH-næstformand Ejner K. Holst.

Rådighedsbegreb er opfundet til lejligheden

Analysen bygger på et rådighedsbegreb, som DA selv har opfundet til lejligheden. Selv Danmarks Statistik tager afstand fra det. I stedet bør virksomhederne vende et kritisk blik indad. Det mener Ejner K. Holst.

”I stedet for at lave hokuspokus-tal, er der behov for, at virksomhederne kigger indad. Virksomhederne har brug for at komme op i gear og synliggøre de ledige job. Hvis virksomhederne ikke slår jobbene op, kan de ledige jo heller ikke søge dem,” siger Ejner K. Holst.

Ejner K. Holst

Vil du læse flere skarpe debatindlæg og politiske udmeldinger?