Velfærd, arbejdspladser, ligestilling, den nye lederrolle og fagbevægelsens fremtid og talenter. Det er blot nogle af de emner, FTF og LO sætter til debat i Folkets Hus under Folkemødet den 12.- 15- juni.

Vi åbner Folkets Hus torsdag eftermiddag med en debat mellem statsminister Helle Thorning-Schmidt, LO-formand Harald Børsting og vores egen formand for FTF, Bente Sorgenfrey. De kommer med deres bud på de store spørgsmål i dansk politik: Skal vi udvikle velfærden? Hvordan sikrer vi arbejdspladser nok?

Du kan også være med, når Bente Sorgenfrey er gæst hos DI, hvor hun sammen med finansminister Bjarne Corydon og DI’s Karsten Dybvad skal debattere, om den offentlige sektor skal kickstartes eller på slankekur. Med FTF’s store arbejde for en tillidsreform i den offentlige sektor, bedre rammer for offentlig-private innovationssamarbejder og det store vækstoplæg, som FTF præsenterede i foråret, er der nok ikke tvivl om, at Bente Sorgenfrey vil argumentere for en kickstart.

”Vi skal fortsat udvikle velfærden og skabe vækst i form af nye arbejdspladser. Det er to helt centrale målsætninger, som jeg vil holde både politikere og andre debattører op på, når jeg møder dem på Folkemødet. Det arbejder vi benhårdt for hver dag i fagbevægelsen, og det vil jeg selvfølgelig også gøre, når jeg er til hele Danmarks Politik-festival på Bornholm”, siger Bente Sorgenfrey.Tillid, fagbevægelse og talenter
Tillidsreformen, som skal mindske bureaukratiet og forbedre kvaliteten i den offentlige sektor, er også til debat på Folkemødet. Medarbejderne vil gerne have mere tillid fra politikere og arbejdsgivere, men hvad vil arbejdsgiverne have ud af tillidsreformen? Det svarer den nye formand for KL, Martin Damm, og sundhedspolitisk direktør i Danske Regioner, Erik Jylling, på, når de deltager i en debat, som Akademikerne, FTF og Offentligt Ansattes Organisationer arrangerer sammen fredag kl. 12.00.

På Folkemødet og især i Folkets Hus kan du også møde det glade, grønne logo fra LO og FTF’s fælles Er du OK-indsats. Et af de centrale budskaber fra den indsats er, at vi har brug for en stærk fagbevægelse. Men hvordan får vi det i fremtiden? Det har de unge, som deltager på FTF’s talentuddannelse valgt at arrangere en debat om. De er selv nogle af dem, som skal være med til at sikre en velorganiseret og stærk fagbevægelse i fremtiden. Det handler om kollegerne på de danske arbejdspladser, hvad betyder fællesskab, og hvordan sikrer vi gode rammer til at udføre arbejdet?

Du kan være med, hvor end du er
Folkemødet finder sted både på Bornholm, på hjemmesider og sociale medier. Så du kan følge med og deltage i debatterne, uanset om du er i Allinge, sidder foran en computer eller er i haven med en smartphone i hånden.
Du kan se de tre Er du OK-arrangementer på ftf.dk, hvor vi viser dem live fra Allinge. De tre debatter er markeret i boksen nederst i artiklen.
Desuden opdaterer FTF løbende hemmeside og facebookside med nyheder fra arrangementerne, og vi tweeter fra debatterne. Følg også Er du OK-indsatsen på facebook og Instagram.
Så der er masser af muligheder for at være med – både i de debatter, som vises live, og i alle de andre debatter. Brug gerne de relevante hashtag #, når du kommer med input på Twitter eller Facebook. FTF og Bente Sorgenfrey bruger fx #erduok #tillidsreform #arbejde #folketshus, og Folkemødets hashtag #fmdk

Bemærk: Åbningsarrangementet i Folkets Hus torsdag er rykket til kl. 16.00