Holdt. Stop. Man kan ikke bare smertefrit flytte milliarder af kroner fra den offentlige sektor over til erhvervslivet. Det har sin pris at fortsætte sparekursen – både for borgerne og for de ca. 800.000 ansatte.
Det understreger formanden for hovedorganisationen FTF, Bente Sorgenfrey, efter flere parter i den aktuelle debat om vækst og arbejdspladser har argumenteret for, at der ligger en håndfuld ledige milliarder og venter i den offentlige sektor. Lige klar til at blive brugt i en vækstpakke med skatte- og afgiftslettelser til erhvervslivet. Uden at nogen rigtigt vil kunne mærke det.
Det har sin pris
Men det har sin pris at lade den offentlige sektor betale for skatte- og afgiftslettelser til erhvervslivet. Det er allerede gået ud over kvaliteten af ydelserne til borgerne – og det lavere niveau, vil så blive videreført, understreger Bente Sorgenfrey.
Det mærkes bl.a. af de ansatte. En stor del af de offentligt ansatte oplever fx, at de har dårligere muligheder for at levere kvalitet i arbejdet. Og en stor del af dem oplever øget arbejdspres. Det viser en undersøgelse fra FTF foretaget blandt ca. 1.100 offentligt ansatte FTF-medlemmer.

Blår i øjnene
Bente Sorgenfrey peger på, at det allerede har haft sin pris, at kommunerne har afskediget ca. 30.000 medarbejdere på tre år.
"Det er at stikke folk blår i øjnene at foregive, at borgerne ikke vil kunne mærke, hvis den offentlige sektor skal fortsætte med at nedlægge stillinger", siger hun.
"Inden man forsætter rundbarberingen af den offentlige sektor, må man forholde sig til, at det har sin pris. Den offentlige sektor er fundament for velfærdssamfundet og det der er med til at skabe rammer for den private sektors vækst og konkurrenceevne, siger Bente Sorgenfrey.