FH får to medlemmer i Ungeklimarådet

Fagbevægelsens Ungdom har fået to pladser i regeringens Ungeklimaråd. ”Noget af det vigtigste i klimaindsatsen er, at vi får uddannet mange flere faglærte til den grønne omstilling”, siger den ene af de to nye repræsentanter, Carl Emil Lind Christensen fra Dansk Metal.

Voksenlærling på Randers Hospital - voksenlærling.u

Voksenlærling har styr på menuen til mange hundrede patienter

Bishnu Katel er i fuld gang med at uddanne sig til ernæringsassistent på Regionshospitalet i Randers under den såkaldte voksenlærlinge-ordning. Hun føler sig privilegeret over at få løn under uddannelsen og glæder sig til næste år at være faglært med gode chancer for fast job.

Traineeforløbet blev indgangen til drømmejobbet

Da Kathrine Rerup som nyuddannet ergoterapeut ikke kunne få et arbejde, begyndte hun i et trainee-forløb. Det gav hende den arbejdserfaring og faglige ballast, hun manglede, og hun fik et job. FTF opfordrer politikerne til at fortsætte ordningen næste år.

Ny hovedorganisation opruster på arbejdsmiljøfronten

2019 bliver arbejdsmiljørepræsentanternes år. Arbejdsmiljøet skal styrkes, og forkæmperne klædes bedre på. Derfor har FTF og LO, der er én samlet organisation fra 1. januar, udnævnt 2019 til arbejdsmiljørepræsentanternes år.

Regeringsudspil går ikke hele vejen

Regeringens udspil om ny helhedsorienteret indsats overfor borgere med komplekse problemer indeholder gode initiativer, men er ikke tilstrækkeligt ambitiøst. Det gør ikke for alvor op med siloerne og den økonomiske kassetænkning i kommunerne, og det giver ikke borgere en ret til en koordinerende sagsbehandler.

Nyt handicapudspil sikrer flere i arbejde

Det er glædeligt, at regeringen i samarbejde med parterne vil se på at udvikle et kompetencekort til personer med handicap, og at regeringen foreslår at fjerne aldersgrænse og understøtte smidigere overgange mellem uddannelse og job i forhold til hjælpemidler.