Mand ved tavle forklarer noget til tre andre mødedeltagere

Mange offentlige ledere får flere medarbejdere under sig

Ledere i den offentlige sektor presses af at få flere og flere medarbejdere under sig. Mange af lederne oplever, at det går ud over kvaliteten af deres ledelse – til skade for medarbejdere og borgere. Det viser en ny analyse fra FH blandt offentlige ledere.

Ledighed og arbejdsløshed: Ledige og arbejdsløse for rådgivning og hjælp i Jobcenteret på Gammel Køge Landevej i København

Offentlige ledere: Store pukler af uløste opgaver venter efter corona

Syv ud af ti offentlige ledere melder om store pukler af uløste opgaver efter coronakrisen. Samtidig oplever kun få, at deres arbejdsplads har fået dækket de corona-relaterede ekstraudgifter. Det viser ny undersøgelse fra Fagbevægelsens Hovedorganisation. ”Kommunal- og regionspolitikere må sørge for, at den kompensation, som kommuner og region har fået, også kommer helt ud at virke på institutionsniveau”, siger næstformand i FH, Bente Sorgenfrey.

Pædagaog hjælper børn med at sætte perler og kastanjer på snor. Fagbevægelsens Hovedorganisation

Digitalt debatarrangement: Ledelse på tværs – Kan Nærhedsreformen levere svaret?

Se med når Fagbevægelsens Hovedorganisation sætter fokus på ledelse på tværs i den offentlige sektor, tirsdag d. 27 oktober. ”Coronakrisen har vist, hvor effektiv den offentlige sektor kan være, når de ledelsesvilkår, som skaber siloer og besværlige arbejdsgange, bliver sat ud af spil. Den erfaring skal selvfølgelig tages med i Nærhedsreformen”, siger Bente Sorgenfrey, næstformand i FH.

IT medarbejder ved pc. PROSA

Nærværende ledelse under coronakrisen

Coronasmitten har medført massive udfordringer for de fleste danskere og deres arbejdspladser. Løsningen er mange steder hjemmearbejde og distanceledelse. Læs her mere om, hvad det de nye arbejdsforhold betyder for dig som leder, og hvad du og dine medarbejdere skal være særligt opmærksomme på.

Sådan får du succes med ledelse af digital omstilling

Hvordan skaber du en arbejdsplads, der udnytter de nye digitale muligheder til at løse dagligdagens og fremtidens opgaver? Det stiller Væksthus for Ledelse skarpt på i publikationen ”Ledelse af digital innovation – erfaringer fra fem frontløbere”. ”Det er helt afgørende at medarbejdere og ledelse proaktivt opsøger mulighederne for digital omstilling”, siger Næstformand i FH - Bente Sorgenfrey

Debatmøde: Verden vendt på hovedet

Hvis vi skal vende udviklingen i den offentlige sektor, skal vi have vendt op og ned på den måde, sektoren er blevet styret på i årtier. Det mener professor Kurt Klaudi Klausen. Mød ham på et debatmøde sammen med FH’s næstformand Bente Sorgenfrey og kommunaldirektør Eik Møller.