I sin åbningstale til Folketinget i oktober lovede statsminister Mette Frederiksen, at den nye Nærhedsreform skal skrue ned for detailstyring og op for fagligheden i den offentlige sektor.

Derfor sætter FH nu fokus på, hvordan Nærhedsreformen reelt kan ændre ledelsen i den offentlige sektor. 

”Det er utrolig vigtigt, at vi får gjort det nemmere for lederne i den offentlige sektor at løse de mange opgaver på tværs af siloer, faggrupper og ledelsesniveau.

Det kræver fx, at der ikke opsættes barrierer for det tværgående i form af stram styring og økonomisk opdeling. Derfor har vi også budt ind med en lang række ledelsesinitiativer i vores indspil til Nærhedsreformen”, siger Bente Sorgenfrey. 

Deltag på Facebook

Mødet finder sted:

Tirsdag d. 27. oktober 2020 kl. 15:00 – 17:00, når vi sender live fra FH-huset.

Deltag og følg med på FH Facebook

Her vil Bente Sorgenfrey i selskab med Kommunaldirektør i Albertslund kommune, Jette Runchel, og direktør for Medarbejder- og kompetencestyrelsen, Signe Friberg, diskutere disse spørgsmål:

  • Hvordan kan den faglige ledelse erstatte overstyringen i den offentlige sektor?
  • Hvordan sikrer vi, at medarbejdere og ledere får beslutningskompetence til at igangsætte tværgående indsatser?
  • Kan vi med Nærhedsreformen i højere grad styrke den tværgående ledelse, fx ved at anvende tværgående arbejdsfællesskaber?
  • Hvem tager ansvar for Nærhedsreformen og implementeringen af reformens ledelsesinitiativer?

Du kan deltage ved at følge med via FH’s Facebook her

SÅDAN får danskerne bedre og mere nær velfærd

Dét kræver tillid til ledere og medarbejdere og et fundamentalt opgør med tænkningen på Slotsholmen. Se FH’s katalog med 7 visioner og en række konkrete principper for en nytænkning af måden, de 800.000 offentligt ansatte styres og ledes på.

”Vi har snakket om tillid til offentligt ansatte i 20 år. Vi er mange, der nu insisterer på en forandring. Af hensyn til både borgere og medarbejdere. I dag sender vi et over 30 sider langt forslagskatalog til regeringen. Nu viser vi vejen til, hvordan danskerne får bedre og mere nær velfærd. Dét kræver tillid til ledere og medarbejdere og et fundamentalt opgør med tænkningen på Slotsholmen”, siger Majbrit Berlau, næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation.