I dag fylder Septemberforliget – ’arbejdsmarkedets grundlov’ – 125 år.

Det gør mig stolt, at jeg i mit arbejde går i fodsporene på de mange kvinder og mænd før mig, der har kæmpet for, at lønmodtagerne i Danmark er sikret retten til sammen at forhandle om gode løn- og arbejdsvilkår.

Derfor betyder arbejderbevægelsens historie meget for mig. For vores historie minder os om, hvor langt vi kan nå, hvis vi står sammen. Hvis vi holder fast. Og kræver et bedre arbejdsliv.

Septemberforliget har skabt grundlaget for, at Danmark i dag er verdens bedste land at være lønmodtager i.

Men der er stadig meget at kæmpe for. For der er stadig selskaber, der enten forsøger at omgå den danske aftalemodel eller bekæmper de ansattes muligheder for at organisere sig. Det kæmper vi selvfølgelig for at ændre.

Der er stadig meget at kæmpe for. For der er stadig selskaber, der enten forsøger at omgå den danske aftalemodel eller bekæmper de ansattes muligheder for at organisere sig!

morten skov

Derfor er det – her 125 år efter Septemberforligets fødsel – stadig topaktuelt at fejre arbejdsmarkedets grundlov. For uden den var vores arbejdsmarked et mere utrygt og ulige sted, hvor de stærkeste satte spillereglerne.

Stå stærkere sammen

Lad os bruge denne milepæl til at huske på vores engagement og stå endnu stærkere sammen for et arbejdsmarked, hvor ingen efterlades alene.

Sammen kan vi sikre, at de næste 125 år bliver lige så betydningsfulde som de forgangne.