Milla blev uddannet SoSu-hjælper som 19-årig og arbejder nu på plejehjem. Hun har udsigt til at kunne gå på pension som 74-årig.
Dermed kan Milla nå 54 år på arbejdsmarkedet. Hvis ikke noget ændrer sig. Selvom hun elsker at hjælpe de ældre og bringe smil på deres læber, er hun bekymret for, om hendes krop kan klare det fysisk krævende arbejde, når hun selv bliver ældre:
”Jeg kan godt lide at hjælpe borgerne og gøre en forskel. Give de ældre et smil på læben. Men når jeg rammer pensionsalderen er jeg på alder med nogle af de beboere jeg går og passer nu. Som altså ikke kan klare sig selv. Og i mit arbejde er der mange løft og drejninger.
Det holder kroppen ikke til når man er gammel. Så hvis jeg skal arbejde til 2070 skal jeg finde mig noget andet at lave.”
”Der er ingen retfærdighed i det nuværende system. Der skal være nogle gode ordninger til dem, der har arbejdet længe. ”
Der er mange unge, som Milla, der er bekymrede for hvordan et langt arbejdsliv skal se ud. 74 procent vil gerne forbedre Arne-pensionen, så flere med lange arbejdsliv kan trække sig tilbage, når de har brug for det.
4 ud af 5 er bekymrede
FH’s nyeste befolkningsmåling fra juli viser, at 71 procent af lønmodtagerne er bekymrede for, om de kan holde til at arbejde frem til pensionsalderen. Og for de yngre lønmodtagere nærmer det sig 80 procent:
”For de rigeste iblandt os er pensionsalderen kun vejledende, men for almindelige lønmodtagere er den en hård realitet.
Derfor må vi ikke glemme, at diskussionen om pensionsalder i virkeligheden handler om ulighed.
Og derfor er det rettidigt, at vi får genforhandlet velfærdsforliget, så lønmodtagerne ikke i fremtiden skal arbejde, til de segner,” understreger FH-formanden.