Selvom vinden er frisk, og bladene på træerne er lysegrønne den morgen, hvor Lisbet Gamborg skal til sit første velkomstmøde med sin a-kasse, FTFa, så er det ikke ligefrem et møde, hun ser frem til.

”Jeg var meget nervøs. Men efter det første møde var jeg allerede lettet. Jeg følte, at jeg blev mødt i øjenhøjde.

Der var ingen truende tone, men en respektfuld tilgang. Vi er jo ikke lige pludselig blevet inkompetente, bare fordi vi er blevet arbejdsløse, så det var rart at blive mødt af en jobrådgiver, der gik pragmatisk til værks.

Jeg så alder som min største udfordring. Helt klart. Jeg har også følt, at jeg blev valgt fra på grund af min alder. Og jeg føler på ingen måde, at jeg er sat. Langtfra. Så jeg blev frustreret over det. Det, synes jeg, var barskt

Lisbet Gamborg

Det betød, at jeg gik derfra med følelsen af, at opgaven med at søge to jobs om ugen var mulig,” fortæller Lisbet Gamborg. 

Derfor er hun også glad for, at a-kasserne fra januar 2024 får ansvaret for deres ledige medlemmer i de første tre måneder af deres ledighedsperiode.

”Jeg tror, det er rigtig godt for alle os, der er arbejdsløse, at blive mødt på en respektfuld måde hos a-kassen, der kender sine medlemmer. Det er professionelt,” siger hun.

Fra nervøs til netværker

Der går heller ikke længe, før Lisbet Gamborg kommer med i et særligt forløb for medlemmer på +50 år fra finans- og forsikringsbranchen.

”Jeg så alder som min største udfordring. Helt klart. Jeg har også følt, at jeg blev valgt fra på grund af min alder. Og jeg føler på ingen måde, at jeg er sat. Langtfra. Så jeg blev frustreret over det. Det, synes jeg, var barskt,” forklarer hun.

I de uger forløbet strækker sig over, møder Lisbet Gamborg ligesindede medlemmer, som bruger hinanden som sparringspartnere, og hun møder et team af jobrådgivere. Sammen forbereder de sig til jobsamtaler og i at kontakte folk i deres netværk og foreslå en kaffeaftale.

”Jeg havde en kæmpe barriere mod at ringe og foreslå et kaffemøde. Men da jeg først fik hul på det, oplevede jeg, at det var givtigt. Jeg lærte at være struktureret omkring mit netværk. Først kortlagde jeg mit familiære netværk, og bagefter tænkte jeg over, hvem kender jeg forretningsmæssigt. Så startede jeg dér, hvor det var lettest at ringe, med mit familiære netværk. Og så fik jeg taget hul på det,” siger Lisbet Gamborg og uddyber:

”Jeg fik ikke job gennem et kaffemøde, men det gav mig en bedre følelse, og det var en positiv oplevelse, som jeg ikke fik af at skrive ansøgninger og få afslag.”

Bruger kunstig intelligens

Svetlana Vinogradova er den jobrådgiver, som Lisbet Gamborg undervejs får individuel sparring hos.

Svetlana har givet mig en kæmpe gave. Hun gjorde kunstig intelligens udramatisk. Hun fik mig til at prøve det

Lisbet Gamborg

”Svetlana har givet mig en kæmpe gave. Hun gjorde kunstig intelligens udramatisk. Hun fik mig til at prøve det,” fortæller Lisbet Gamborg, der både har brugt FTFa’s Jobmakker og ChatGPT fra OpenAI.

”Da jeg først lagde jobannonce og mit stillingsopslag ind, fik jeg noget, jeg kunne bruge. Noget, der var personligt og målrettet. Så arbejdede jeg videre i et word-dokument og lagde det ind igen for at få feedback. Det er et fantastisk redskab til at forbedre mine tekster. Og så er det sjovt,” uddyber hun.

Udover at bruge kunstig intelligens, er Lisbet Gamborg også aktiv på LinkedIn, mens hun søger job. Hendes faglige profil er beskrevet, profilbilledet er på, og hun deler løbende opslag og kommenterer på andres.

Det er også netop via LinkedIn og på baggrund af de forbedrede ansøgninger, at Lisbet Gamborg bliver inviteret til jobsamtaler.

Når hun tænker tilbage på sin tid som jobsøgende, er hendes bedste råd:

”Det er vigtigt at gøre ting i den periode, der gør dig glad. Mit bedste råd er at få struktur på dine kontakter og møde folk over en kop kaffe. Sørg for at have et stærkt cv, du er tilfreds med, og leg med kunstig intelligens – det er faktisk ret underholdende.”

I dag arbejder Lisbet Gamborg som forretnings- og produktudvikler.

Hvad er jobmakker?

Jobmakker bruger kunstig intelligens til at skrive et bud på en ansøgning på et øjeblik. Det gør den på baggrund af dit cv og stillingsopslag. Jobmakker kan også give feedback på ansøgning og den kan give et bud på dine faglige og personlige kompetencer. Prøv den på www.jobmakker.dk