Der blev ikke lagt fingre imellem, da formand for FTF Bente Sorgenfrey holdt tale i Fælledparken i anledning af Arbejdernes Internationale Kampdag 1. maj.
Ulighed, fremmedfrygt og et svirp til politikerne på Christiansborg, der vil give skattelettelser til de rige, sende danskerne senere på pension og lukke grænsen for flygtninge.
”Vi har ingen hængekøje-problemer i det her land, som mange politikere ellers påstår. Vi har råd til at finansiere den fremtidige velfærd. Stort set samtlige økonomer afviser finansministerens udtalelser om, at vi har en brændende platform og derfor må sætte pensionsalderen op og pengene til velfærden ned”, sagde Bente Sorgenfrey.
Regeringen ønsker, at væksten i den offentlige sektor kun må være 0,3 procent på trods af, at de økonomiske vismænd siger, at den bør være på 1,1 procent for at sikre en kvalitet i velfærden, der følger den almindelige kvalitetsudvikling, så vi samtidig kan byde de flere børn og ældre en god, tidssvarende velfærd og kvalitet.
”I FTF holder vi fast i, at væksten skal være på 1,1 procent for at følge med det stigende antal børn og ældre og sikre kvaliteten til borgerne uden at slide medarbejderne ned”, lyder svaret fra Sorgenfrey.

Ulighed skader os alle
Ulighed i samfundet skader den økonomiske vækst. Det fastslår Folketingets økonomer på baggrund af undersøgelse fra OECD og Den Internationale Valutafond, hvilket blev fremhævet fra talerstolen. 
”OECD var på besøg i Danmark i sidste uge, og her stod det klart for enhver, at sammenhængskraft og lighed skaber gode betingelser for den enkelte, for virksomhederne og for samfundet. Så lyt dog til de kloge folk fra blandt andet OECD og pak jeres snak om skattelettelser og senere pensionsalder sammen. Vi ønsker IKKE et nedslidende arbejdsliv eller skattelettelser til samfundets rigeste.”

FTF’erne hilser ny teknologi velkommen
Nye teknologier på jobbet giver nye muligheder. Hele 80% af medarbejderne på FTF-området er generelt positive over for nye teknologier i deres eget job, men de savner mere efteruddannelse, viser en ny undersøgelse fra FTF, som Bente Sorgenfrey tager med til de kommende trepartsforhandlinger samt arbejdet i regeringens Disruptionråd. 

”En del af lønmodtagerne er bekymrede for, om maskinerne overtager vores job. Bekymringen er berettiget, for ny teknologi vil ændre arbejdsmarkedet hurtigt og meget, og det skal vi tage meget alvorligt. Det gør vi i fagbevægelsen, når vi om lidt går til trepartsforhandlinger med et klart budskab til regeringen: Invester i at medarbejderne løbende får efter- og videreuddannelse”, sagde Bente Sorgenfrey. 
Fremtiden arbejdsmarked vil være fyldt med masser af ny teknologi. En udvikling vi ikke kan bremse, men vi kan præge udviklingen i en positiv retning – og prøve at dæmme op for de negative konsekvenser, mener FTF-formanden:
”Og vi skal sikre, at også de lønmodtagere, der føler sig utrygge ved de nye teknologier, får nye muligheder gennem hele livet for efter- og videreuddannelse.”
”Lad os ikke være maskinstormere, men sikre, at de nye teknologier bliver brugt med ansvarlighed, og at medarbejderne inddrages i udviklingen”, sagde FTF-formanden blandt andet.
Solidaritet og fællesskab er en del velfærdssamfundet
Uden solidaritet og fællesskab med de svageste og udsatte får vi ikke den sammenhængskraft i det danske samfund, som er en forudsætning for tryghed og god konkurrencekraft, var et andet budskab.
”Vi har gennem de sidste par år oplevet en større ulighed, som følge af kontanthjælpsloftet, integrationsydelsen og andre reformer, der i sin iver efter at udvide arbejdsstyrken har skabt ny fattigdom, ikke mindst hos børn og unge.”
”Politikerne lukker de danske grænser for folk i nød, strammer udlændingepolitikken i en grad, som kun kan give kulderystelser og sætter en mur op mellem dem og os. Naturligvis kan vi ikke rumme hele verden, og naive skal vi heller ikke være. Men vi skal tage blive meget bedre til at sikre en god integration og beskæftigelse til vores nye medborgere,” lød svaret fra Bente Sorgenfrey.
”Vi har i debatten om flygtninge og indvandre ikke brug for dæmonisering af hinanden, men brug for at lytte bedre til hinanden – med anstændighed og rummelighed.”