Regeringen, Venstre og de Konservative har indgået en finanslovsaftale for næste år, der betyder færre penge til SVU og dermed dårligere efteruddannelsesmuligheder for en lang række medarbejdere i den offentlige og private sektor.
Der spares nu 120 mio. kr. om året på Statens Uddannelsesstøtte (SVU). Det svækker innovationen og kvalitetsudviklingen og risikerer at betyde dårligere service til borgerne og brugere.
Ærgerlige besparelser, dog fortsat jobrotation
I FTF, der er partipolitisk uafhængig og repræsenterer 450.000 offentligt og privat ansatte, er formand Bente Sorgenfrey meget ærgerlig over, at det ikke lykkedes at lave en finanslovsaftale, der styrker SVU og efteruddannelse. 
"Det er virkelig ærgerligt, at man nu forringer muligheden for efteruddannelse for lærere, pædagoger og sygeplejersker, når man forringer muligheden for SVU. Det vil ikke mindst svække kvalitetsudviklingen i den offentlige sektor, når medarbejderne fremover ikke får mulighed for den nødvendige faglige opdatering og efteruddannelse. Samtidig må vi dog glæde os over, at det tilbud regeringen havde givet Enhedslisten om at fastholde jobrotationen på det høje niveau også indgår i aftalen for 2014 med de borgerlige partier".
Højere fradrag
Det forhøjede fradrag på fagforeningskontingeter, som regeringen ellers lagde op til at hæve sammen med Enhedslisten, er ikke en del af aftalen med V og K.
 "Det er ærgerligt, at det ikke er lykkedes at få hævet fradraget for fagforeningskontingent, fordi det ville styrke organiserede ansatte og dermed være med til at fastholde og konsolidere den danske model på arbejdsmarkedet. Den forbedring ville kun kunne være kommet i hus med Enhedslisten, men må nu skrives på tabskontoen." siger Bente Sorgenfrey.
Der afsættes 490 mio. kr. i 2014 til højere beskæftigelsesfradrag. Fradraget for enlige forsørgere bliver desuden forhøjet. Der afsættes 105 mio. kr. ekstra til denne gruppe i 2014. I dag har cirka 130.000 enlige forsørgere et fradrag på 17.000 kroner om året. Det fradrag bliver nu forhøjet til 45.000 kroner.
"Det er positivt, at man vil lette skatten for dem, der tjener mindst. Det bakker vi klart op om", siger Bente Sorgenfrey.
Finansministeriet har offentliggjort hele aftalen på sin hjemmeside.