De seneste uger har danske lønmodtagere vist, at vi er stærke, når vi står sammen. I historisk svære tider er der blevet forhandlet aftaler hjem, som udover bedre løn og mere på fritvalgskontoen har gjort op med de allermest usikre arbejdsvilkår i detailbranchen.

Her er de såkaldte 0-timers kontrakter et voksende problem. Arbejdsgivere kan have ansatte, der reelt ikke ved, om de får timer i vagtplanen.

Det giver en kæmpe usikkerhed for den enkelte. Derfor har HK Handel i den seneste overenskomst afskaffet systemet – så de ansatte fremover er sikret et fast timetal.

Samtidig er der oprettet en fleksibel deltidsansættelse for unge, studerende, bijobbere og pensionister med et garantitimetal på mindst 8 timer.

Vi skal være stolte af, at vi her i Danmark har en unik forhandlingsmodel, hvor lønmodtagerne sammen med deres overenskomstbærende fagforening forhandler samlet. Sådan skaber vi varige og bæredygtige forbedringer for lønmodtagerne.

Derfor giver det også mening at være med i fællesskabet af rigtige fagforeninger. For her er det medlemmerne, der stemmer – og bestemmer!

LÆS MERE OM OK23