Dit helbred påvirkes af dit arbejdsmiljø, og du bruger det meste af hverdagen på din arbejdsplads.

Derfor er din arbejdsplads et ideelt sted at fremme sundheden, for eksempel ved at tilbyde sund mad i kantinen, tilbud om fysisk aktivitet og tjek af din sundhed.

LÆS OGSÅ: Sådan kan arbejdspladsen booste trivslen for Generation Z

Professor Lars L. Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har systematisk tygget sig igennem 145 internationale forskningsartikler, der undersøger, hvordan arbejdspladsen bedst kan bidrage til sundere medarbejdere.

Lars L. Andersen stiller skarpt på fem specifikke områder, hvor arbejdspladsen kan forbedre sundheden for dig og dine kolleger:

De fem anbefalinger

De fem anbefalinger

  • Fysisk aktivitet og småøvelser sammen med kollegerne

Regelmæssig fysisk aktivitet på arbejdspladsen kan forbedre både fysisk og mental sundhed. Småøvelser i løbet af dagen og fælles træningssessioner kan styrke både sundhed og sammenholdet på arbejdspladsen.

  • Sundhedstjek

Regelmæssige sundhedstjek bør ikke kun fokusere på den enkelte medarbejders helbred, men også på arbejdspladsens sundhed for bedre at kunne målrette sundhedsfremmende indsatser. Dette inkluderer eksempelvis spørgeskemaer om trivsel, arbejdsmiljø og sociale relationer samt mulighed for tjek af eksempelvis blodtryk.

  • Hjælp til rygestop

Mange medarbejdere ønsker at stoppe med at ryge, og arbejdspladsen kan spille en vigtig rolle ved at tilbyde støtte og ressourcer til rygestop.

  • Sund kost i kantinen

Kantiner kan hjælpe medarbejderne med at træffe sundere valg eksempelvis gennem nudging. Ved at tilbyde sunde og velsmagende alternativer kan man gøre det lettere for medarbejderne at vælge sundt.

  • Vaccinationskampagner på arbejdspladsen

Vaccinationskampagner – for eksempel influenzavaccination – på arbejdspladsen kan bidrage til, at der opnås en højere vaccinedækning og dermed immunitet mod smitsomme sygdomme for medarbejderne.

Lars L. Andersen udtaler til nfa.dk i forbindelse med de 5 anbefalinger:

“Hvis vi skal lykkes med at fremme sundheden på danske arbejdspladser handler det både om de omgivelser, vi arbejder i, forholdene for den enkelte medarbejder og leder, og hvordan HR eller topledelsen går til opgaven.

Og ikke mindst de større rammer, hvor samfundet og det politiske niveau spiller en rolle. Her er der fem konkrete punkter, hvor arbejdspladserne kan sætte ind”

Kilde: NFA.dk

Arbejdsmiljø
Arbejdsmiljø
Arbejdsmiljø
Alt for mange offentlige bygninger er utætte og har dårligt indeklima. Vi foreslår at indføre et særskilt grønt anlægsloft og minimumkrav for indeklimaet i velfærdsbygningerne