Arbejdsuger på 60 timer fordelt over seks dage var helt normalt for Pasquale Cozzolino i de ni måneder, han arbejdede på OUH, det nye sygehus i Odense.

Men den italienske VVS’er fik kun løn for 37 timer, blev snydt for overtids- og weekendtillæg og blev sågar presset til at betale dele af sin løn tilbage.

Det har Blik- og Rørarbejderforbundet kunnet dokumentere på vegne af Pasquale Cozzolino, og derfor får han nu efterbetalt 161.000 kroner gennem et forlig, forbundet har indgået med arbejdsgiveren, den italienske virksomhed Euroimpianti S.r.l.

Vi er klar til at forfølge det helt til Arbejdsretten. Vi vil simpelthen ikke finde os i, at udenlandske kolleger bliver brugt til at trykke lønnen i Danmark nedad!

Stig Søllested, næstformand i Blik og Rør

Det var især data fra porten ind til byggepladsen, hvor man registrerer sig ved ankomst og afgang, der kunne dokumentere, at Cozzolino havde været på byggepladsen langt mere end de 37 timer, arbejdsgiveren hævdede.

Mange flere er blevet snydt

Og ifølge Blik- og Rørarbejderforbundet er han langt fra den eneste. Forbundet har fået udleveret lønsedler og tidsregistreringer fra de øvrige 35 ansatte i Euroimpinati Denmark, som arbejdede på OUH.

Og det får nu forbundet til at rejse krav om erstatning på over 2,5 millioner kroner.

– Vi er klar til at forfølge det helt til Arbejdsretten.

Vi vil simpelthen ikke finde os i, at udenlandske kolleger bliver brugt til at trykke lønnen i Danmark nedad, siger Stig Søllested, der er næstformand i Blik og Rør, i en artikel på forbundets hjemmeside.

Nyt OUH er jo et højt profileret byggeri. Det har stor offentlig bevågenhed, og man har en del ekstra klausuler forbundet med det – for at undgå social dumping. Så derfor overrasker det mig, at det alligevel finder sted!

Laust Høgedahl

Også DR har omtalt sagen, og overfor mediet kalder arbejdsmarkedsforsker Laust Høgedahl fra Aalborg Universitet det for en sag i ”den grove ende”, som ikke burde kunne ske på et stort offentligt byggeri:

”Nyt OUH er jo et højt profileret byggeri. Det har stor offentlig bevågenhed, og man har en del ekstra klausuler forbundet med det – for at undgå social dumping.

Så derfor overrasker det mig, at det alligevel finder sted,” siger Laust Høgedahl til DR.

Læs også: VVS’er blev snydt for 17.000 kr. om måneden

Arbejdsret

Arbejdsret
Arbejdsret
Arbejdsret
Højesteretsdommer har i faglig voldgift fastslået, at det ikke var i orden at bortvise en buschauffør efter et uheld i glat føre.
Arbejdsret
Arbejdsret
Arbejdsret
Fagforeningen HK har netop vundet en sag, der totalt har omgjort en lægefaglig vurdering for et medlem, og som også får konsekvenser for vurderingen af inhabilitet blandt lægekonsulenter i Retslægerådet fremover. ”En sejr for retssikkerheden,” kalder forbundsformand for HK, Anja C. Jensen det.
Arbejdsret
Arbejdsret
Arbejdsret
En medarbejder med 16 års anciennitet har fået en godtgørelse på 150.000 kroner for urimelig afskedigelse, efter hun bad om en ændring af sine opgaver.
Arbejdsret
Arbejdsret
Arbejdsret
Dansk Industri (DI) havde påstået, at sygeløn først gjaldt efter otte ugers ansættelse, men voldgiftsretten fastslog, at det ikke er en betingelse for ret til sygeløn. Flere sager kan følge efter.
Arbejdsret
Arbejdsret
Arbejdsret
På bare fire år er erstatningsbeløbet steget med 100 mio. kr. – det er på den ene side vigtigt, men også meget alvorligt, lyder det fra Danmarks Lærerforening.
Principiel sejr
Principiel sejr
Principiel sejr
En arbejdsgiver kunne ikke uden videre bruge corona som force majeure til at hjemsende medarbejdere uden løn. Det viser en principiel sag, som Fagbevægelsens Hovedorganisation har vundet for Serviceforbundet. Sagen kan også få betydning for eventuelle kommende nedlukninger på grund af stop for energiforsyning til produktion, vurderer FH-advokat.
Ny afgørelse
Ny afgørelse
Ny afgørelse
Godt nyt for fleksjobbere: Arbejdsretten har kompetencen til at afgøre sager om deres ansættelsesforhold, også selvom arbejdsgiveren ikke har overenskomst. Det viser en afgørelse, i en sag, som FH fører for 3F.