Jul og nytåret er over os, men selvom mange danskere holder fri og ikke rent fysisk er på job, har mange svært ved at koble af og glemme arbejdet mentalt.

Stress blandt 450.000 fra 70 af FH’s faggrupper medfører 500.000 ekstra sygedage om året – eller udgifter for ca. en mia. kroner om året. Og de seneste tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser, at især blandt offentligt ansatte går udviklingen i den helt forkerte retning.

Tag stress-testen

Det er ikke ligegyldigt om du ligger i det grønne, gule eller røde felt.

TAG TESTEN HER!

At forebygge stress er arbejdspladsens opgave, men jo bedre du kender dine egne symptomer, desto hurtigere kan du også selv reagere. FTF og LO har fået udviklet en stresstest, som du kan bruge til at finde ud af, hvordan det står til med dit stressniveau.


Vi mærker stress på de symptomer, der følger med stressen. Det kan være symptomer som hovedpine, anspændthed, koncentrations- og hukommelsesbesvær, irritabilitet, tristhed, at du har svært ved at falde i søvn eller drikker mere alkohol, end du plejer. Symptomerne er signaler om, at der er for meget stress i dit liv, lige nu.

Hvis testen viser, at du er for stresset, så er det vigtigt at gøre noget. Husk også at visse symptomer kan skyldes andet end stress. Derfor kan det under alle omstændigheder være en god idé at tale med din læge, hvis du føler dig stresset.