Ifølge politiets vagtchef, Peter Vestergaard, skete ulykken i en lagerhal på teglværket i forbindelse med transport af ler.

Den afdøde mand var fører af en lille truck med en container, der indeholdt ler og slam. Under ulykken befandt han sig på jorden ved siden af trucken for at betjene containeren.

En gummiged passerede ved siden af trucken og ramte bagenden, hvilket fik føreren til at bremse hårdt op. Den kraftige opbremsning forårsagede, at en klump ler på 500-600 kilo faldt af og ramte manden i ryggen.

Død på stedet trods førstehjælp

Trods førstehjælp var manden desværre død på stedet, bekræfter lederen af nærpolitistationen i Assens, Bjarne Puggaard.

Arbejdstilsynet er blevet underrettet om ulykken, og der er iværksat en undersøgelse af hændelsesforløbet. En bilinspektør har også besøgt stedet som led i undersøgelsen.

Egernsund Wienerberger har midlertidigt lukket ned for alle aktiviteter på teglværket som følge af tragedien. Virksomheden tilbyder krisehjælp til alle berørte medarbejdere og udtrykker dyb sorg over for de pårørende.

Arbejdstilsynet vil vurdere, om der er behov for at påpege forhold vedrørende arbejdsmiljøet på teglværket eller om der er nogen, der har handlet i strid med retningslinjerne.

Inge skal dø af at gå på arbejde

Inge skal dø af at gå på arbejde

Nu må arbejdsgiverne på banen!

  • Sikkerhed skal være en topprioritet for ledelsen i danske virksomheder.
  • Sikkerhed skal tænkes ind tidligt, allerede i planlægning og tilrettelæggelse af arbejdet.
  • Virksomheder, der sløser med sikkerhed, skal sanktioneres og straffes hårdt.