Corona er en samfundskritisk sygdom og sygehusene er under markant pres.

Derfor har regeringen netop indgået en delaftale med en række partier om at bevilge penge for sikre  sygehusvæsenet, og at vi som samfund kan komme sikkert igennem en hård periode.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard siger:

Medarbejderne i sygehusvæsenet oplever et meget stort pres. Derfor er det godt, at det er lykkedes at lande en aftale, som helt ekstraordinært sikrer flere midler til særlige midlertidige indsatser og til alle personalegrupper, som yder en ekstra indsats

LizetTE Risgaard

”Medarbejderne i sygehusvæsenet oplever et meget stort pres. Derfor er det godt, at det er lykkedes at lande en aftale, som helt ekstraordinært sikrer flere midler til særlige midlertidige indsatser og til alle personalegrupper, som yder en ekstra indsats. På den måde kan vi forhåbentligt holde samfundet åbent og sikre at sygehusene kan klare sig godt gennem vinteren 2021/22.”

”Det er også klogt, at regionerne skal aftale udmøntningen med alle de relevante organisationer, og at de midlertidige tillæg skal holdes ude af reguleringsordningen efter de gældende regler og i respekt for den danske model.’

Fagbevægelsens Hovedorganisation bakker også op om at forlænge ordningen om ikke at modregne i pension som følge af covid-19-relateret ekstraindtægt.

Endelig giver det god mening at sørge for hurtigere behandling af godkendelser af eksamenspapirer fra sundhedspersonale fra andre lande.