Bruttoledigheden faldt med 9.700 fuldtidspersoner i august og er nu faldet tre måneder i træk.

LÆS ANALYSE: Ledigheden faldt i august for tredje måned i træk

Det kommer dog efter meget kraftige stigninger i foråret. Der er stadig 34.500 flere ledige nu end i februar 2020, dvs. inden coronakrisen ramte os. Der er aktuelt 137.800 bruttoledige fuldtidspersoner, svarende til 4,9 pct. af arbejdsstyrken.

Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre en hurtig genopretning og begrænse jobtabet, så de ledige hurtigt kan komme i arbejde igen

METTE HØRDUM LARSEN

– Ledigheden steg historisk hurtigt i de første måneder af coronakrisen. Men med genåbningen af samfundet har vi også set en begyndende genopretning af økonomien.

Beskæftigelsen stiger igen, og ledigheden falder. Det er positivt. Desværre er krisen langt fra overstået. Og der er risiko for, flere bliver sendt ud i ledighed den kommende tid, siger Mette Hørdum Larsen, økonom i FH.

COVID-19 er her stadig. Stigende smittetryk betyder, at nye restriktioner er blevet iværksat. Både herhjemme og i flere andre lande. Dertil udløber flere af de danske hjælpepakker i denne tid.

Enorm usikkerhed vil dæmpe genopretningen

Nogle brancher har det stadig svært. Og ser samtidig ind i en meget usikker fremtid. Det gælder både de indenlandsk orienterede og de eksportorienterede.

– Den enorme usikkerhed om den økonomiske udvikling skaber en situation, hvor både virksomheder og forbrugere til en vis grad vil være tilbageholdne. Det vil dæmpe genopretningen.

– Der er derfor brug for, at vi giver økonomien et ekstra skub i disse tider. Så vi får sat mere gang i aktiviteten og jobskabelsen.

Vi skal gøre, hvad vi kan for at sikre en hurtig genopretning og begrænse jobtabet, så de ledige hurtigt kan komme i arbejde igen, siger Mette Hørdum Larsen.