I tirsdags fik de professionelle gamere, og dem, der står på tærsklen til en karriere inden for e-sport, deres egen faglige organisering i Fagbevægelsens Hovedorganisation: Esport Spillerforeningen.

Den danske fagbevægelse skriver dermed historie.

Det er den første i verden, der organiserer e-sportsudøvere og hermed anerkender e-sport som et rigtigt fag.

Over 100 unge gamere dukkede op for at høre mere om initiativet, da Esport Spillerforeningen blev præsenteret i HK Hovedstaden

Som 17-årig underskrev jeg min første kontrakt, og for at være helt ærlig viste jeg den ikke til mine forældre, før jeg skrev under

Casper Møller, Counterstrike-stjerne på Heroic

Dansk verdensstjerne efterlyser ordnede forhold i en wild-west branche

Men ikke kun de aspirerende e-sportsudøvere viste stor interesse for at få ordnede forhold i branchen.

Også nogle af Danmarks, ja sågar verdens bedste professionelle e-sportudøvere var med, da Kim Simonsen, formand for HK Danmark og Mads Øland, direktør i Esport Spillerforeningen, åbnede dørene og bød den eksplosivt voksende branche velkommen i fagbevægelsen.

De bedste danske e-sportsudøvere er internationale superstjerner. De er kommet til tops i en wild-west branche helt uden ordnede forhold. En af dem er Casper ´CadiaN´ Møller, der er professionel Counter-Strike-spiller på storholdet Heroic:

”Som 17-årig underskrev jeg min første kontrakt, og for at være helt ærlig viste jeg den ikke til mine forældre, før jeg skrev under, fordi de ikke var helt forstående over for det at være professionel gamer på det tidspunkt.”, siger Casper ´CadiaN´ Møller i interview med Esport Spillerforeningen.

Se interview med Casper Møller her;

Brug for hjælp til at gennemskue kontrakter

I dag er Casper Møller nummer 14 på verdensranglisten i Counter-Strike, og han første oplevelse med kontraktverdenen er mere end et årti gammel.

Men i dag bliver det mere og mere almindeligt for dygtige unge, at få penge for at spille Fortnite, League og Legends, Counter-Strike og meget mere.

”Det er rigtig vigtigt at vi får hjælp til at gennemskue de her kontrakter. Man har jo ingen idé om, hvad det er, man skriver under på, for der er ikke nogen der hjælper.” uddyber Casper Møller til Esport Spillerforeningen

Nye toner fra politikerne

Siden lanceringen er der sket meget.

Kulturminister, Joy Mogensen (S), vil invitere ordførerne fra de forskellige partier til et møde i februar om e-sportsudøvernes vilkår.

Se video fra Esport Spillerforeningens event: