De første i verden til at organisere esportsudøvere

”Der er sikkert mange – ikke mindst voksne – der knap véd, at man kan være professionel esportsudøver.

Men det er en kæmpe sportsgren, der følges af mange millioner mennesker overalt i verden.

Og selvfølgelig skal de have mulighed for at organisere sig og få ordnede forhold præcis som alle andre faggrupper, siger Lizette Risgaard.

Den danske fagbevægelse er den første i verden, der organiserer Esportsudøvere og hermed anerkender Esport som et rigtigt fag.  

Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes HK og DEF at indgå en aftale til glæde for esportsudøverne. Når arbejdsmarkedet udvikler sig, gør fagbevægelsen det selvfølgelig også, og der er i den grad brug for ordnede forhold

Lizette Risgaard

Samarbejde mellem HK og DEF (Danske Elitesportsudøveres Forening)

Esport Spillerforeningen er blevet til via en samarbejdsaftale mellem HK og Danske Elitesportsudøveres forening (DEF-Sport).

Så der er teknisk set ikke tale om en ny forening, men medlemmerne vil få dobbelt medlemskab af HK og DEF.

Hvis man allerede er betalende medlem af HK, er det gratis at melde sig ind i Esport Spillerforeningen.

Mens DEF typisk vil rådgive medlemmerne om kontrakter, forsikring, arbejdsskader, regler om skat, kommercielle rettigheder, a-kasse-spørgsmål, feriepenge og pension, vil HK bidrage med rådgivning vedrørende alternative karriereveje og beslægtede uddannelser, hvis det viser sig, at der er brug for et karriereskifte. 

ESport_de_unge_tæt_på_idolerne
Casper ”cadiaN” Møller og Marco ”Snappi” Pfeiffer fra Heroic, Lucas ”Bubzkji” Andersen fra MAD Lions og Fortnite-spilleren Christoffer ‘Jarl’ Snejbjerg fra Tricked lærte fra sig både i teori og praksis, da Esport Spillerforeningen blev præsenteret i HK Hovedstaden

Vi skal ha’ styr på esportens wild west

”Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes HK og DEF at indgå en aftale til glæde for esportsudøverne. Når arbejdsmarkedet udvikler sig, gør fagbevægelsen det selvfølgelig også, og der er i den grad brug for ordnede forhold.

Esporten er som ny branche visse steder præget af en slags ”wild west”, hvor det ikke altid tages alvorligt, at udøverne – de professionelle såvel som dem i gråzonen mellem amatører og professionelle – naturligvis skal have et ordentligt og sundt arbejdsmiljø og ikke mindst rimelige arbejdsforhold.

Det skal der selvfølgelig styr på”, siger Lizette Risgaard.

Esportspillerforeningen bliver præsenteret i dag i HK Hovedstaden.

Her vil bl.a. Counterstrike spillerne Casper ”cadiaN” Møller og Marco ”Snappi” Pfeiffer fra Heroic, Lucas ”Bubzkji” Andersen fra MAD Lions og Fortnite-spilleren Christoffer ‘Jarl’ Snejbjerg fra Tricked vil fortælle om, hvad der skal til for at blive professionel esportsudøver.

ESport_de_unge_følger_neglebinden_med_i_spillet
Esport Spillerforeningen er blevet til via en samarbejdsaftale mellem HK og Danske Elitesportsudøveres forening (DEF-Sport). Hvis man allerede er betalende medlem af HK, er det gratis at melde sig ind i Esport Spillerforeningen