30.000 unge deltog aktivt i debatten på Ungdommens Folkemøde 2016, som blev afholdt i Søndermarken i København torsdag-fredag i sidste uge.

LO og FTF arrangerede en velbesøgt workshop, hvor unge diskuterede deres forventninger til fremtidens arbejdsliv med fagligt aktive fra LO og FTF’s medlemsorganisationer. 
Mange unge – både folkeskoleelever og elever fra ungdomsuddannelser og højskoler mv. var forbi fagbevægelsens Er du OK-telt til en snak om fremtidens arbejdsliv.
Langt de fleste unge nævnte gode kolleger, fællesskab, sikkerhed, godt arbejdsmiljø og en god og fair løn som vigtige parametre for det gode arbejdsliv.

8 timers vagt uden pause
Flere af de unge havde allerede meget blandede erfaringer med et arbejdsliv, som kan være hårdt og nedslidende.
"Jeg havde en 8 timers vagt i Netto, hvor jeg ikke måtte holde pause på grund af travlhed", fortalte en gymnasielev.
En anden blev betalt langt mindre i løn, end det han arbejdede, som træner i en fodboldklub.
Eksemplerne fik blandt andet en ung mand på banen:
"Det vigtigste er, at det er rart at være på arbejde. Derfor er det psykiske arbejdsmiljø det vigtigste. Men jeg vil heller ikke dø på mit arbejde – det fysisk skal være i orden," fastslog han i debat med fem andre unge under workshoppen, hvor fagligt aktive bidrog med tankevækkende historier, erfaringer og gode råd.
En af de fagligt aktive, der gav de unge noget at tænke over, var socialrådgiver og FTR i Rødovre Jobcenter, Mette Louise Brix.
"Mit fag er hårdt presset på grund af mange reformer og omstruktureringer. Så hvorfor er jeg glad for at være socialrådgiver? På grund af det stærke faglige fællesskab, og at vi gør en forskel for borgerne. Jeg er fagligt aktiv, fordi jeg elsker mit fag og elsker at kæmpe for mine kolleger," forklarer Mette Louise Brix, der også stiller op til hovedbestyrelsen i Dansk Socialrådgiverforening.
Se video, billeder, tweets mm. fra Ungdommens Folkemøde herunder: